Egy esti izgalmas film az egész napos kertészkedés után? Vagy csak a klasszikus chips helyett ropogtatnál valamit? Almából az is készíthet chipset, akinek nincs aszalója otthon és utána bárhogyan ízesíthető a csokoládétól a chiliig.
Hozzávalók:
5 közepes alma (Gala fajtával a legfinomabb vagy Golden Delicious-szel)
egy nagy tepsi sütőpapírral bélelve
só
Elkészítés:
Az almát alaposan mossuk meg, hogy a viaszos réteg lejöjjön róla és egy nagyon éles késsel karikázzuk fel. Próbáljunk meg minél vékonyabb, alig 1-2 mm vastag karikákat vágni, hogy hamar kiszáradjon, megaszalódjon a sütőben.
Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és fektessük rá az almaszeleteket.
180 C fokosra melegítsük fel a sütőt, majd vegyük vissza a hőfokot 100 C fokig. A tepsinyi almakarikát tegyük a sütőbe és várjunk türelmesen. Az alma lédússágától függ, hogy mennyi idő alatt fog megszikkadni a melegben. Légkeveréses sütővel rendelkezők előnyben!
Míg az almakarikák szikkadnak a melegben, addig készítsük el a chilipehelyből és sóból álló keveréket. A kávédarálóba tegyük bele a chilis sót és daráljuk finomszemcsésre.
Amikor az első adag alma elkészült, akkor sószóróból hintsük meg a karikákat, forgassuk meg a chilis porban és hagyjuk kihűlni az almachipset.
Minden egyes körrel így járjunk el, ameddig készülnek sorra az almakarikák a sütőben.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)