Csirkeleves, ahogyan mi szeretjük

Ezt a receptet úgy is lehetne nevezni, hogy egy feltuningolt húsleves, de az nem biztos, hogy elég kifejező lesz. Egy kicsit a pho levesre és a húsleves keverékére hajaz, friss zöldségekkel és friss fűszerekkel a meglévő főtt összetevők mellett.

Hozzávalók:

250 g csirkemell

3-4 db csirkeszárny

2-3 db csirkecomb

friss zöldfűszerek csokorban (petrezselyem, metélőhagyma, zsálya, kakukkfű)

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 szál póréhagyma

5 db sárgarépa

2 db fehérrépa

só, bors

csipet fűszerpaprika

3-4 kisebb fej csiperkegomba

5 szem koktélparadicsom

1 db TV paprika

olaj a pirításhoz

10 db fürjtojás

víz

Elkészítése:

A húst mossuk meg (igen, tudjuk, már nem divat, de azért ezt a hagyományt nem fogjuk elhagyni mi legalábbis…) és a melle húsát vágjuk kis kockákra. A vöröshagymát hámozás után vágjuk apró kockákra és kevés zsiradékon kezdjük el a levesnek való lábosba felpirítani, majd tegyük rá a csirkemell kockákat és kicsit pirítsuk át.

A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk fel kedvünk szerint. Lehet karikákra, lehet vékony csíkokra is, amihez kedvünk van.

Tegyük a csirkemellhez az összevágott zöldségeket és kicsit pirítsuk át, majd szórjuk rá a kevés pirospaprikát és a csumázott TV paprikát is szeljük mellé.

A lábast öntsük fel vízzel, tegyük hozzá a többi húst, gombát és a zöldfűszerek felét és kezdjük el lassú tűzön főzni.

Közben a többi alkotóelemet is vágjuk fel, mint a koktélparadicsom, póréhagyma és a maradék zöldfűszer. Ezeket csak tálaláskor fogjuk hozzáadni a leveshez.

Egy külön lábosban tegyük fel a fürjtojásokat főni, majd ha készen lettek, akkor hámozzuk meg és tegyük félre. Ez is majd a kész levesbe fog kelleni, tálalás előtt, hogy még izgalmasabb legyen.

A levest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amint elkészült, megfőttek a húsok és a zöldség benne, akkor már tálalható is! Közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá már a mélytányérokba a félbevágott fürjtojásokat, a friss fűszereket és a póréhagymát, paradicsomszeleteket.

Ha csípősen szeretjük, akkor pedig válasszuk hozzá a Végzet Asszonya chiliszószt!

Jó étvágyat kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.