You are currently viewing Cukkinitészta friss zöldségekkel lecsósan

Cukkinitészta friss zöldségekkel lecsósan

Amikor az embert diétás étrendre fogják, akkor az első fázis a kétségbeesés, második a kutatás és a harmadik fázis az, amikor beépíti a sok lükeséget az életébe és próbál túlélni. 

Egy ilyen második fázisú kutakodásom eredménye lett a cukkinis tészta is és végre értelmet nyert, hogy mire is való az a szuperhightech hámozó, amit a férjemtől kaptam pár évvel előtte. (Jól olvasod, igen, volt egy olyan konyhai eszközöm, amit sosem használtam még, mert krumplihámozónak bonyolult volt, túl vékony csíkokat gyártott mindenből és minek is ez nekem.)

De ha már elmeséltem életem történetének kis szegletét, ami a krumplihámozóval történt, nézzük is a receptet.

Hozzávalók:

2 közepes cukkini

3 közepes paradicsom

2 TV-paprika

1 db zöldpaprika

1 csokor friss fűszerkeverék

10 dkg vaj

Elkészítése:

A cukkinitésztához kell egy olyan uborkaszeletelő vagy kézi hámozó, ami vékony csíkokat is képes tudni készíteni. A cukkinit megmosom és meghámozom szokás szerint, majd ezzel a fajta szeletelővel vékony és hosszú szálakat hámozok le róla, mintha tésztaszálak lennének.

Egy serpenyőben olvasztok fel vajat és 1-2 perc alatt a cukkiniszálakat puhára párolom és már szedem is ki egy jénaiba.

A többi zöldséget is megmosom, felkarikázom, mintha lecsót készítenék és elkezdtem összepárolni őket. Az utolsó lépésként teszem csak hozzá a cukkinitésztát, hogy ne puhuljon meg teljesen, mert akkor már elveszti tésztás állagát.

Tálaláskor még pár szem friss koktélparadicsomot és apróra vágott zöldpaprikát szórok a tetejére, vagy reszelek rá sajtot és már kész is!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?