You are currently viewing Egészség, stílus, tudatosság: vegán étterem nyílik Balatonalmádiban

Egészség, stílus, tudatosság: vegán étterem nyílik Balatonalmádiban

Ez nem divat, ez nem fellángolás, hanem egy fenntartható életforma. Dr. Árvai Anita, azaz Veganeeta Ancsi étterme új kínálattal és megújult hangulattal vár mindenkit egész évben Balatonalmádiban.

A Veganeeta Home, hazánk leghangulatosabb vegán étterme június 3-tól újranyitja kapuit.

Sokan keresnek egy jó programot, vagy csak egy kulináris élményt a Balaton partján. A Veganeeta Home immár 5 éve biztosítja a vegán étrend szerelmeseinek a legváltozatosabb kínálatot. Az étterem olyan népszerű lett a hazai és külföldi turisták körében, hogy a tulajdonos új helyre költöztette csapatát, s június 3-tól egy új helyszínen, megújult kínálattal jelentkezik Balatonalmádiban.

A vegán étrend egy olyan táplálkozási forma, amely kizárja az állati eredetű alapanyagok használatát, teljes mértékben a növényi alapanyagok változatosságára és a szervezetre gyakorolt pozitív hatására hagyatkozik. A húsmentes, 100 százalékban vegán étrend népszerűsége töretlen, sőt ahogyan azt Ancsi tapasztalja, egyre nagyobb az érdeklődés iránta.

 „Az alapkoncepció természetesen megmaradt, az ételeink és az italaink továbbra sem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, elkötelezett hívei vagyunk az egészséges és fenntartható étkezésnek. Hitvallásunk, hogy a növényi alapú táplálkozás nemcsak ízletes és változatos lehet, hanem hozzájárulhat a környezetünk és az egészségünk védelméhez is” – hangsúlyozta Árvai Anita, a Veganeeta Home tulajdonosa.

A megújult Veganeeta Home még nagyobb kínálattal, változatos étel- és italválasztékkal, esztétikusabb és még tágasabb, harmonikusabb környezetben várja vendégeit, legyen szó reggeliről, ebédről, vacsoráról, esetleg céges vagy családi rendezvényről. A külső megújulás mellett a belső értékekre is figyeltek a tervezéskor, így a friss, helyi és minőségi és szezonális alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, fűszerek stb.) használata kiemelt szerepet kap az étlap összeállításakor.

„Külön öröm számomra, hogy egyre népszerűbbek a vegán ételek, rengetegen szeretnék kipróbálni változatos fogásainkat. Büszkék vagyunk rá, hogy azok a vendégeink is elégedetten távoznak, akik a mindennapjaikban egyébként nem növényi alapú étrendet követnek. Az embereknek nagy igényük van arra, hogy minőségi időt fordítsanak magukra, ami azt jelenti, hogy közelebbről is megismerkedhetnek a vegán világgal. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a főzőkurzusaim, amelyek szinte kivétel nélkül teltházzal kerülnek megrendezésre” – mondta Ancsi.

A megnyitó napjára különleges specialitásokkal készül a vegán háziasszony és csapata: a spárgakrémlevest például színes, nyár eleji virágesővel kínálják, de akár a Tom Yum levest is megkóstolhatjuk, sőt lesznek ördögszekér mignonok vörös curry-be mártva, és Focaccia per tutti is, krémes csicseriborsóval és roppanós tavasszal.

Ugye milyen izgalmasan hangzik?

Veganeeta Home

8220 Balatonalmádi, Dr. Óvári Ferenc utca 72.

Web és asztalfoglalás: https://veganeeta.com/bolt/

(Fotó: Szebényi Éva)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?