Egészséges vacsoraötletek még a karácsonyi habzsolás előtt

Nem tudom, ki hogy van vele, de mindig télen, méghozzá karácsony előtt jövök rá, hogy itt lenne az ideje visszafogni a csokit, a sütit és mindenféle édes kényeztető elemózsiát.

De mivel ez az év leghajtósabb időszaka nálunk, erre nagyjából akkor van esély, ha csoda történik és piros hó esik. Ennek örömére most extra egyszerű salátaöntet tippeket hoztam, hogy ha netán te is úgy működsz mint én, akkor is legyen alternatívád!

Rukkolás-gránátalmás salátához öntet

10 ek. Málna szirup

5 ek. modenai balzsamecet

10 ek. víz

A szirupot, ecetet és a vizet alaposan keverd el és csak öntsd rá a salátára tálalás előtt. A málna édes íze, a balzsamecet savanykássága jól fog harmonizálni a rukkolával és a gránátalmával. A gránátalma amúgy is egészséges a téli időszakban is, mert rengeteg benne a jótékony enzim és vitamin.

 

Indiai tejszínes salátaöntet

2 ek. Hétfejű Sárkány chutney

250 ml főzőtejszín

darált-tört mogyoró vagy mandula

Egy kis lábasban tedd fel alacsony hőfokon a főzőtejszínt és tedd hozzá a chutneyt. Folyamatos kevergetés mellett alaposan főzd össze, hogy az ízek összeérjenek és félidőnél szórj bele egy kevés tört mandulát vagy mogyorót.

Ez az öntet a karakteresebb, például csirkehúsos salátákhoz lesz kiváló, mert így a száraz hús mellett a tejszínes öntet rendkívül finom lesz és laktató is!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.