You are currently viewing Életmódjának köszönheti Magdi az életét, ma fiataloknak próbál segíteni

Életmódjának köszönheti Magdi az életét, ma fiataloknak próbál segíteni

Ha nem kezdett volna bele már fiatalkorában az életmódváltásba, akkor ma lehet, hogy nem tudna segíteni másoknak. Pedig a könyvei és receptjei számos embernek, fiatalnak segítettek már.

Dankóné Reisinger Magdi feleség, anyuka, vállalkozó, aki 4 diplomát is szerzett már.

Élt és dolgozott Svájcban, Franciaországban és több alkalommal egy fejlesztési szervezetnél dolgozott az Afrikában található Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Jelenleg (évtizedek óta) pályázatíróként, könyvíróként, blogíróként tevékenykedik, de emellett saját kézműves termékeket (befőttek, lecsó, paprikakrém stb.) gyárt és forgalmaz.

Gyerekkorától kezdve a főzés jelentős szerepet töltött be az életében.

„Hamar, kisgyerekkoromban kiderült, hogy nem szeretem a húst, kamasz éveimben pedig tudatosan el is hagytam azt és szervezetem jelzéseit követve mindenféle állati eredetű élelmiszert is (tejtermék, tojás), a cukrot és bő olajban sült, vagy túl olajos dolgokat, az alkohol fogyasztását is.

Később kiderült, hogy ennek köszönhetem az életemet: már édesanya voltam, amikor fény derült arra, hogy egy, pár napos koromban kapott fertőző vér miatt súlyos Hepatitis-C beteg vagyok. Addigra sajnos a májam nagy részét már „megette” a „májmoly” néven emlegetett betegség. A 4 stádiumú májfibrózis 3. stádiumának végén jártam ekkor.”

Azonban csodával határos módon (jókor volt jó helyen) egy kísérleti gyógyszeres terápia révén a mája és ő is megmenekült.

Ez időtájt fogalmazódott meg, hogy vegán életmódjáról szélesebb körben is szeretne beszámolni, mert annak követése akár életmentő is lehet. Így az addig hobbi szinten vezetett blogját (www.vegasziget.hu) igyekezett minél több emberrel megismertetni.

Az élni és élni hagyni elvet azonban nem csak állat-ember hanem ember-ember vonatkozásában is követendőnek tartja. Távol áll tőle a harcias meggyőzés, inkább alternatívát próbál mutatni. Aki szeretne élni vele, utánajárhat és kialakíthatja a saját útját ezen a téren.

A blogírás folyamán kötött ismeretségek, szponzorok révén sikerült egy vegán szakácsköny-sorozatot kiadnia, melyben társszerző volt (A tavasz ízei, A nyár ízei, Az ősz ízei, A tél ízei).

Ezt követően fordult írásaival a gyermekek felé: előbb egy kisgyerekeknek írt szakácskönyvet adott ki, A főzés gyerekjáték címmel, majd szintén óvodás, kisiskolás gyermekek számára egy ismeretterjesztő, 23 zöldséget bemutató, ismeretterjesztő mesekönyvet, Kalandozások Zöldségországban címmel.

2022 nyarán jelent meg a nagyobbakat megszólító Most tiéd a konyha! Vegetáriánus, vegán szakácskönyv belevaló fiataloknak című szakácskönyve.

„Részben személyes érintettség miatt született meg ez a könyv, mert tudom, hogy mit adott nekem és mitől óvott meg kamaszkoromban a főzés szeretete.

Másrészt azt tapasztalom, a mai világunkban sajnos széthullóban vannak a hagyományos, régi értékeket képviselő „egységek”, mint pl. a család is. Az, ha a gyerekekkel közösen főzünk, vagy ők főznek a barátaikkal, ez hatalmas összetartó erő lehet, mely segíthet akár egyben tartani a családokat, a fiataloknak is értelmes elfoglaltságot ad.

Harmadrészt látom, hogy sok, sőt egyre fiatalabb gyermek küzd testképzavarral, és ha megtanulnak egészségesen főzni, talán nem sanyargatni fogják magukat különféle fogyókúrákkal. Hanem egy könnyen követhető életmódot ültethetnek be a mindennapi rutinjaik közé, mely -mindenféle hiánytünet vagy veszély nélkül – segítheti őket a fogyásban vagy alakmegőrzésben is.”

Ha felkeltette az érdeklődésedet Magdi élete és szakácskönyvei, akkor ide kattintva beszerezheted őket >>>

(A képek Dankóné Reisinger Magdolna tulajdona, felhasználásuk nem engedélyezett!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?