Tudunk élni, az egyszer már biztos és nem csak télen lehet hideg! Még nyáron is előfordul, hogy hirtelen hűvösebb lesz az idő, beborul és szakad a jégeső.
Na ilyenkor jön a lélekmelegítő hagymaleves, sajttal és “meghintve” sajtos bundáskenyérrel. Csak úgy miheztartás végett…
Hozzávalók:
1 üveg Lilahagymalekvár
5 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
2 ek. Habaneros mustár
pár szelet kenyér
2 tojás
só, bors
pár marék olvasztható sajt
olaj a sütéshez
víz (a leveshez)
csipet szerecsendió
Elkészítése:
A lilahagymalekvárt tegyük egy lábasba és öntsük fel vízzel. Ehhez tegyük hozzá a meghámozás után vékony karikákra szeletelt vöröshagymát, majd ugyanígy törjük bele a fokhagymát is és kezdjük el főzni.
Ha már forr, akkor tegyünk hozzá 2 ek. Habaneros mustárt és a csipet szerecsendiót, sót és borsot ízlés szerint. Tegyük hozzá a vörösbort is és kézi botmixerrel egy kicsit turmixoljuk át a levest, de azért szálas hagymát is hagyjunk benne.
Az olvasztható sajtot (trappista pl.) már csak akkor tegyük bele, ha levettük a tűzről, de akár tálaláskor is hozzáadhatjuk.
A tojást törjük fel és verjük habosra, majd a kenyereket forgassuk bele és olajon vagy zsíron süssük ki a bundáskenyereket. A forró kenyereket szórjuk meg sajtreszelékkel és még melegen tálaljuk a leves mellé!
Jó étvágyat kívánunk!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)