Forró hagymaleves sajtos bundáskenyérrel

Tudunk élni, az egyszer már biztos és amikor beetetnek minket azzal, hogy végre itt a nyár, meg a meleg, előkerülnek a nyárias ruhák, erre azonnal beborul és szakad a jégeső.

Na ilyenkor jön a lélekmelegítő hagymaleves, sajttal és “meghintve” sajtos bundáskenyérrel. Csak úgy miheztartás végett…

Hozzávalók:

1 üveg Lilahagymalekvár

5 nagyobb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 dl vörösbor

2 ek. Habaneros mustár

pár szelet kenyér

2 tojás

só, bors

pár marék olvasztható sajt

olaj a sütéshez

víz (a leveshez)

csipet szerecsendió

Elkészítése:

A lilahagymalekvárt tegyük egy lábasba és öntsük fel vízzel. Ehhez tegyük hozzá a meghámozás után vékony karikákra szeletelt vöröshagymát, majd ugyanígy törjük bele a fokhagymát is és kezdjük el főzni.

Ha már forr, akkor tegyünk hozzá 2 ek. Habaneros mustárt és a csipet szerecsendiót, sót és borsot ízlés szerint. Tegyük hozzá a vörösbort is és kézi botmixerrel egy kicsit turmixoljuk át a levest, de azért szálas hagymát is hagyjunk benne.

Az olvasztható sajtot (trappista pl.) már csak akkor tegyük bele, ha levettük a tűzről, de akár tálaláskor is hozzáadhatjuk.

A tojást törjük fel és verjük habosra, majd a kenyereket forgassuk bele és olajon vagy zsíron süssük ki a bundáskenyereket. A forró kenyereket szórjuk meg sajtreszelékkel és még melegen tálaljuk a leves mellé!

Jó étvágyat kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük