You are currently viewing Főszerepben: a levendula

Főszerepben: a levendula

Ha te is rajongsz az illatáért, a színéért és szívesen felhasználnád különleges fogásokhoz, akkor szeretni fogod ezt a könyvet, amiben mindent megtudhatsz a levenduláról.

Beh Mariann kertészmérnök 2014-ben alapította a Bazsalikomos kert névre hallgató családi kisvállalkozást. A kertjükben termesztett gyógy- és fűszernövények, ehető virágok felhasználásával teakeverékeket, fűszersókat készít és értékesít. 2018-ban megjelent A kert konyhája című könyve különleges képi világával és szakmai, mégis szórakoztató leírásaival e növények felhasználásának sokszínűségét mutatja be.

Beh Mariann: Levendula

Legújabb könyvének főszereplője a levendula. E rendkívül izgalmas növényhez gyermekkori emlékek fűzik. Mariann a levendulát évek óta termeszti, és számtalan módon fel is használja, amit a könyv hasábjain az olvasókkal is örömmel megoszt. Emellett bemutatja a különböző levendulafajtákat, a levendula termesztését, aratását, feldolgozását, és a hazai levendulatermelőket. Mindezt 30 levendulás ínyencség receptje pecsételi meg.

                                                        

A Levendula című könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg.
>>> Ide kattintva megrendelhető.

(Fotók: BOOOK Kiadó/Wertán Botond/Szendeff Lőrinc)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?