Fügés sajtkrém reggeli kiflikatonákhoz

Szeretünk szezonálisan étkezni, tehát akkor enni mindent, amikor itt van az ideje. A füge termése is beérett, így adott volt a fügés sajtkrém is.

Mivel az érett füge elég édes, így egy sósabb sajtkrémet választunk hozzá és némi kis pikantériát, hogy izgalmas legyen a végeredmény.

Hozzávalók:

3 szem érett füge

250 g krémsajt

egy kevéske rózsabors őrölve

2 ek. Rumos diólekvár

Elkészítése:

A fügét kanalazzuk ki a héjából és egy tálkában keverjük össze a krémsajttal és a diólekvárral, rózsaborssal. Ha nem elég érett még a füge, akkor kis cukron meg is karamelizálhatjuk és így adjuk akkor a sajthoz, mert sokkal finomabb lesz.

Ha krémesre kikevertük a fügés sajtkrémet, akkor mehet is a kenyérszeletekre! A legjobb ha pirított tejeskifli karikákra tesszük, tetejét megcsorgatjuk kevéske mézzel és pár levélke mentával díszítjük. Még vendégvárónak is kiváló lesz!

Jó étvágyat kívánok!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.