Szeretünk szezonálisan étkezni, tehát akkor enni mindent, amikor itt van az ideje. A füge termése is beérett, így adott volt a fügés sajtkrém is.
Mivel az érett füge elég édes, így egy sósabb sajtkrémet választunk hozzá és némi kis pikantériát, hogy izgalmas legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
3 szem érett füge
250 g krémsajt
egy kevéske rózsabors őrölve
2 ek. Rumos diólekvár
Elkészítése:
A fügét kanalazzuk ki a héjából és egy tálkában keverjük össze a krémsajttal és a diólekvárral, rózsaborssal. Ha nem elég érett még a füge, akkor kis cukron meg is karamelizálhatjuk és így adjuk akkor a sajthoz, mert sokkal finomabb lesz.
Ha krémesre kikevertük a fügés sajtkrémet, akkor mehet is a kenyérszeletekre! A legjobb ha pirított tejeskifli karikákra tesszük, tetejét megcsorgatjuk kevéske mézzel és pár levélke mentával díszítjük. Még vendégvárónak is kiváló lesz!
Jó étvágyat kívánok!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)