You are currently viewing Gyors házi csokoládéfagyi – ami bármilyen évszakban elfogy

Gyors házi csokoládéfagyi – ami bármilyen évszakban elfogy

Édes vendégváró, ami ráadásul nagyon gyors is. Krémes állaga miatt hamar el fog fogyni, érdemes rögtön dupla adagot bekeverni!

Hozzávalók:

500 g mascarpone sajt

1-2 dl kevés tejjel kikevert holland kakaópor

cukor vagy édesítő ízlés szerint

tejszín

Elkészítése:

az összetevőket turmixgépbe is tehetjük, de akkor félő, hogy nagy fordulatszámon a vaj kicsapódik, pontosabban a zsiradék.

Mindig kézi habverővel készítem, mert úgy a biztos.

Egy nagy tálba beleteszem az összetevőket és krémes, egyenletes állagig keverem. Lehet gyorsan is dolgozni, úgysem érjük el kézzel a robotgép tempóját, de lassú fokozaton gépi habverő is működőképes lesz.

Műanyag ételhordós dobozba áttöltögetem a kész krémet és mehet is be a mélyhűtőbe!

Díszítésnek frissen hámozott gránátalmával és mazsolával a legjobb, de tálalható tejszínhabbal vagy más toppinggal is, mint mondjuk egy jó Málna szirup!

Jó étvágyat kívánok!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?