Édes vendégváró, ami ráadásul nagyon gyors is. Krémes állaga miatt hamar el fog fogyni, érdemes rögtön dupla adagot bekeverni!
Hozzávalók:
500 g mascarpone sajt
1-2 dl kevés tejjel kikevert holland kakaópor
cukor vagy édesítő ízlés szerint
tejszín
Elkészítése:
az összetevőket turmixgépbe is tehetjük, de akkor félő, hogy nagy fordulatszámon a vaj kicsapódik, pontosabban a zsiradék.
Mindig kézi habverővel készítem, mert úgy a biztos.
Egy nagy tálba beleteszem az összetevőket és krémes, egyenletes állagig keverem. Lehet gyorsan is dolgozni, úgysem érjük el kézzel a robotgép tempóját, de lassú fokozaton gépi habverő is működőképes lesz.
Műanyag ételhordós dobozba áttöltögetem a kész krémet és mehet is be a mélyhűtőbe!
Díszítésnek frissen hámozott gránátalmával és mazsolával a legjobb, de tálalható tejszínhabbal vagy más toppinggal is, mint mondjuk egy jó Málna szirup!
Jó étvágyat kívánok!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)