Én még nem láttam olyan hűtőszekrényt, ahol ne lehetett volna maradékokat találni. Így voltunk ezzel mi is, amikor előkaptuk a csülökkel készült kocsonya végét, az üveg alján maradt zakuszkát, a friss paradicsomot és a reszelt sajtot, hogy új életre keljen.
A valódi zerowaste-ben természetesen élelmiszert sem dobunk ki!
Hozzávalók:
2 nagyobb kész pizzatészta
5 ek. Zakuszka
mindenféle főtt hús maradéka levesből, kocsonyából
1 szál kolbász karikákra vágva
pár szem koktélparadicsom
2 marék reszelt sajt
Elkészítése:
A kész pizzalapokat kenjük meg zakuszkával vagy más hasonló paradicsomos-paprikás szósszal. A főtt húst szedjük szálakra és rendezzük el kedvünk szerint a megkent pizzalapon.
Majd erre jön rá szertelenül a karikára vágott kolbász, a felszeletelt koktélparadicsom és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben pár perc alatt süssük meg, hogy a feltét teljesen átmelegedjen és megsüljön és már kész is!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)