A jó hamburger sok összetevős. Kell hozzá egy jó minőségű hamburgerzsemle, egy pár jó húspogácsa, egy kevés bacon és zöldségek, szószok.
Az a jó a házi hamburgerrel, hogy viszonylag gyorsan elkészült és nagyon laktató tud lenni, ha megpakoljuk minden földi jóval.
Hozzávalók 2 személyre:
4 szezámmagos tetejű hamburgerzsemle
6 csík baconszelet
8 db hamburgerbe való húspogácsa
salátauborka, paradicsom, paprika, hagyma
salátalevelek
pikáns csalamádé
1 palack Liquid Onion fűszeres hagymaszósz
Elkészítés:
Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés zsiradékot és fektessük rá a baconszeleteket és alaposan pirítsuk meg, hadd sercegjen a zsiradék. Majd ezután süssük meg a húspogácsákat is, ízlés szerinti mértékben. Van aki, kicsit nyersen szereti, van, aki teljesen átsütve.
Arra vigyázz, hogy a hús ne száradjon ki, jó zsíros legyen, mert ez adja a hamburgernek az alapját.
A zöldségeket vágd apró szálakra.
Amikor kiürült a sütés után a serpenyő, akkor a félbevágott zsömléket a belső felükkel tedd bele pirulni kicsit. A plusz zsiradékot is fel fogja szívni, de ez nem is baj, ettől csak még finomabb lesz. A meleg, pirult zsemlékbe kezd el felépíteni a hamburger belsejét.
Egy kevés Liquid Onion szósz kerülhet legalulra, majd arra rá a baconszelet, húspogácsa, zöldségek és akár még egy húspogácsa, majd egy kis olvasztható sajt a poén kedvéért, erre egy kis Liquid Onion és rá a zsömle teteje.
Egy nagyobb hússütő pálcával át is szúrhatod a tetejétől az aljáig és akkor nem borul szét a rendszer.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)