You are currently viewing Házhoz szállítás az agglomerációban? Korántsem egyszerű, de találtam 10 céget, aki megugrotta a lécet!

Házhoz szállítás az agglomerációban? Korántsem egyszerű, de találtam 10 céget, aki megugrotta a lécet!

Amúgy sem szerettem nagyon vásárolgatni, de amikor Magyarországra is betört a vírus, elhatároztam, hogy a lehető legkevesebbet megyek üzletbe.

Nagyjából hetente egyszer mentem és akkor igyekeztem mindent beszerezni. De leginkább úgy éreztem magam, mintha egy harmadosztályú horrorfilm szereplője lennék, akik épp Exatlonosat játszanak, vagyis ki tud a legrövidebb idő alatt a legtöbb termékkel eljutni a kasszáig úgy, hogy abban lehetőleg minden benne legyen, amire csak szüksége van otthon.

Mindezt úgy, hogy közben egyfolytában maga körül forgolódva nézi, mennyien lihegnek és köhögnek a nyakába, a személyes terébe, kábé az arcába lépve. A pénztárnál dettó… hiába van felfestve számtalan módon a biztonságos távolság betartására felhívó csík vagy szöveg, sokan nagy ívben letojják. Arról nem is beszélve, hogy vagy maszkot sem hordanak, vagy éppen az állukon pihen vagy csak pont az orrukat-szájukat nem takarja. De ezt ugye hamarosan kötelező lesz viselni.

Párszor beszóltam az ilyen „kedves” vásárlónak, hiszen ha már őt magát nem érdekli, elkapja-e a vírust, az a magánügye, de engem viszont érdekel a saját és családom egészsége.

Na, mindezen élményeket összegyűjtve elhatároztam, hogy még a heti egyszeri bevásárlást is megpróbálom kiiktatni. Inkább házhoz rendelek az internetről. Korábban ódzkodtam az ilyesmitől, de ez a szükség törvényt bontott. Nem is keveset.

Szép elképzelés volt és könnyűnek is tűnt, de a gyakorlati megvalósítás sajnos mást mutatott. Egy elég nagy akadállyal találtam szemben magam, mégpedig azzal, hogy nem Budapesten lakunk.

És bármennyire az agglomerációban, a fővárostól mindössze 20 km-re lakunk, és még rajtunk kívül nagyon sokan,

a legtöbb cég csak budapesti házhoz szállítást vállal, vagy olyan magas minimum rendelési értéket határoz meg, hogy annyit egy hónapban nem vásárolok.

A multikat pedig nem preferálom, hiszen ők a pandémia alatt és után is meg fognak tudni élni. Ráadásul sokszor lehetetlenség belátható időn belül szabad kiszállítási időpontot találni náluk.

Elkezdtem lázasan felkutatni azokat a cégeket, akik normális feltételekkel, minőségi árut szállítanak egészen az ajtónkig. És nyilván olyan termékeket, amelyeket amúgy is használok és szükségünk is van rá.

Szerencsére találtam, mégpedig 10 olyat, akiket jó szívvel ajánlok bárkinek, aki hasonló helyzetben van.

Groenk

Ők friss zöldséget és gyümölcsöt szállítanak Budapest egész területére és Pest megyében. Izgultam az első rendelésnél, mivel még sosem rendeltem ilyen módon friss árut.

De nagyon-nagyon rendben volt minden, gyönyörű és finom dolgok érkeztek.

Évekig egyébként nagykereskedésként működtek, egy teljesen más dinamikában, zöldséget és gyümölcsöt szállítottak éttermeknek és cégeknek.

A kényszer szülte a váltást náluk: az éttermi ügyfelek bezártak, a céges ügyfelek pedig, akik munkavállalóiknak gyümölcsöt rendeltek, home office-ba küldték az embereket…

Ekkor kellett kitalálniuk, merre tovább, hogyan éljék túl ezt a nehéz időszakot. Egy óra alatt született meg az ötlet a házhoz szállításról és még aznap ők maguk nekiláttak a webshopnak.

Pontosan egy hétre rá, március 21-én indították el az oldalt, március 23-án pedig kiszállították az első magánrendelést. Rengeteg akadályt kellett leküzdeniük, folyamatosan napi 16 órát dolgoztak, de fejlesztenek egyfolytában, sokat tanulva a vásárlóktól. Rengeteg új ötletünk van és csodálatos termékekkel bővülnek április végén.

Kiszállítási rendjük is szuper:

Hétfőtől vasárnapig minden nap szállítanak, ráadásul a 15:00-ig leadott a rendeléseket már másnap ki is szállítják.

Hiszen, ha kitalálom, hogy mondjuk holnap húslevest főznék, akkor ahhoz nem árt, ha van zöldség is, nem? És nem holnaputánra vagy 3 nap múlva…

Sőt, megoldható náluk az is, hogy másnak küldj finomságokat, én például a húgomékat leptem meg egy csomaggal!

Chef Market

A sokféle termékük közül tőlük a tej- és húsfélék érdekeltek engem elsősorban, no meg az amúgy hiánycikknek számító kenyér- és pizzaliszt. Laktózmentes tejtermékeket is találtam, mert a családunkból például én csak ezeket fogyasztom. De szerencsére náluk kapható többféle instant és friss élesztő is, mert ugye mit sem ér, ha lisztem ugyan van, de nem tudok kenyeret sütni…

A széles élelmiszer kínálat mellett non food termékeik is vannak, illetve ők is folyamatosan bővítik a kínálatunkat, hogy minden olyan termék megtalálható legyen náluk, amire szüksége lehet a vásárlónak.

Igyekeznek úgy kialakítani kínálatukat, hogy annak ellenére, hogy korábban ők is csak céges partnerekkel dolgoztak, most már minden magánszemély részére is megoldást tudjanak nyújtani a heti nagybevásárlás során.

A megrendelt termékeket házhoz szállítják 24 órán belül, elsősorban Budapesten és Pest megyében, de igény esetén vidékre is.

Tonhalfutár

A férjem azok közé a halfogyasztók közé tartozik, akik leginkább nem esznek halat. Kivéve mondjuk a tengerieket, mert az még neki is ízlik. Így ahhoz, hogy rá tudjam venni erre az egészséges ételre, cselekhez kell folyamodnom.

A neten való szörfölés közben akadtam rá a Tonhalfutárra, akik pont azt a minőséget képviselik, amit annyira szeretek a tengeri halaknál.

Ők is éppen ezért szerettek volna Magyarországon az egészséges tengeri ételekből is olyan hasonló választékot elénk tárni, mint amilyen széles skálát mondjuk kolbászokból találunk a piacon.

A tulajdonos maga keresett fel több mint százéves múlttal bíró, tradicionális mediterrán halkonzervgyárakat is, hogy biztosan a legmagasabb színvonalú termékeket vehesse fel a kínálatába. Az is fontos szempont volt, hogy a fenntartható módszerekkel dolgozó cégek garantálják, hogy a halászat közben más fajnak – így például a delfineknek – nem esik bántódásuk.

Hosszas előkészületek után a vállalkozást 2018-ban beindították és eddig úgy tűnik, itthon is igény mutatkozik az ízletesen és egészségesen elkészített, bedobozolt halra, főleg azok részéről, akik tengerparti országokban kóstolták a kinti minőséget, és szeretnék az otthonukban tudni azt. A termékek közvetlenül Portugáliából, Olaszországból, Spanyolországból vagy Skandináviából érkezhetnek az asztalunkra.

Webshopjukon keresztül vásárolhatunk a különféle halakból számos ízesítéssel készült konzervek mellett tapasokat, pástétomokat és salátákat is. Weboldalukon egyébként a széles kínálat mellett sok hasznos információt és elkészítési ötleteket, recepteket is találhatunk.

És a jó hír, hogy minden 9900.-Ft feletti megrendelést ingyen szállítanak ki!

Így érdemes több tétellel feltankolni, ahogy én is tettem, mert nem romlanak meg egykönnyen és maximum hely kell nekik, már ha nem fogynak el azonnal… Mert a férjem, amikor megkóstolta őket, majdhogynem nekem nem maradt belőlük!

Mendula

Melinda és Miklós 2015-ben olyan vállalkozást indítottak útjára, amit nem lehet nem szeretni. De hogy miért?

Mert semmi olyat nem raknak a termékeikbe, amit a saját gyerekeiknek nem adnának. Amikor például a mogyorókrémet fejlesztették, eszükbe se jutott, hogy némi pálmaolajjal dúsítsák (magyarul olcsósítsák), vagy hogy cukorral tolják tele. Nem, ők olyan mogyorókrémet szerettek volna csinálni, ami tényleg MOGYORÓkrém, nem cukorkrém vagy pálmaolajkrém.

Valami mást, valami jobbat akartak csinálni, mint ami a piacon kapható. És ugyanez vezérelte őket a többi terméküknél is. Lehet (sőt biztos), hogy olcsóbbat lehet kapni az ő termékeiknél, de olyat, ami jobb minőségű, aligha!

Imádjuk mind a 4 féle granolájukat (apple pie, summer fruit, berry delight, chocolate lover), totál rákattantunk a szintén 4 ízben kapható superfruit bar szeleteikre (vörösáfonyás-meggyes, mangós-kókuszos, kókuszos-kakaós, kakaós-megyes), amikből egyet-egyet betolunk tízóraira vagy uzsonnára (de csak azért egyet, hogy ne fogyjon el azonnal).

Magkrémjeikre az  alacsony GI index és szénhidráttartalom és a magas fehérje- és telítetlen zsírsav tartalom jellemző. Ezen kívül szinte mindegyik vegán, keto, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes és paleo.

Nem tudjuk még, melyik a legfinomabb, mert a családban van, akinek a fahéjas mandulakrém, van akinek a vaníliás kesudió krém, van akinek pedig a vegán deluxe mogyorókrém ízlik a legjobban! De majd jó sokáig teszteljük őket…

Termékeiket a webshopjukban tudod megrendelni, ahol 8000 Ft fölött az ország bármely pontjára ingyenes a szállítás.

A rendelésedet futárszolgálatok segítségével juttatják célba, a rendelés leadását követően 3 munkanapon belül.

Viszont még egy plusz szimpatikus dolog, hogy ha nem érkezne meg 3 munkanapon belül a csomag, akkor mindenképp reklamálj és 10% kedvezményt kapsz a következő rendelésedből! (De nyugi, megérkezik!)

A Seres

A férjem este, az egész napos munka után szeret meginni egy sört. De abból is a jobb fajtákat preferálja. Normál esetben meg szoktam lepni valami különlegességgel, amikor megyek vásárolni, mert mindig találok valami izgalmasat.

Most pedig kerestem olyan céget, akik különleges söröket szállítanak házhoz, hogy neki is tudjak egy kis meglepetést okozni.

Így találtam rá A Seres-re, ahol a webáruházukban számtalan MAGYAR kézműves sör fogadott. Mivel a férjem nagyon szereti a búzasört, így azokból szemezgettem főleg, de választottam egy vörös meggyeset is.

Ugyan nem nagyon szeretem a sört, de amikor kitöltöttem a férjemnek, mindegyikbe belekóstoltam és azt mondom, finomak voltak!

Jó hír pedig a gluténérzékenyeknek, hogy kapható náluk gluténmentes sör is!

Többféle szállítási mód közül választhatunk, illetve vannak személyes átvételi pontjaik is.

Bujdosó Pincészet

Mivel engem a név kötelez, ezért leginkább bort fogyasztok. Nagyon kedvelem a balatoni borokat, ráadásul minden nyáron barátilag-családilag Balatonlellére járunk nyaralni.

Több ízben jártunk már Bujdosóéknál, de sajnos úgy tűnik, az idei nyári látogatásunk elmarad, bár azért reménykedünk még…

Viszont ha már menni nem tudunk, akkor is szerettem volna a palackba zárt nyár érzését magaménak tudni… A webshopjukban pedig ez fogadott:

3 féle Mentőöv csomag Bft. 2-es, 3-as és 6-os széllel.

A Bujdosó családról többek közt tudni kell, hogy évek óta támogatják a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát. A jelenlegi járványügyi helyzetben a vízimentők pedig szeretnék meglévő erőiket a szárazföldre átcsoportosítani. Ehhez szükségük van egy új mentőautóra, amellyel hasznos segítséget tudnánk nyújtani a Balaton régiójában élőknek.

Egy pillanatig sem volt kérdés számukra, hogy a jó ügy mellé állnak, ezért azt találták ki, hogy minden eladott Mentőöv csomag árából egy palacknyit, azaz 1200 Forintot erre a célra adományoznak.

A másik újdonságuk jelen helyzetben a #MARADJOTTHON csomag, amelyben két gyöngyözőboruk és a többszörös nemzetközi díjnyertes édes sárga muskotályuk, a 2018-as Tramontana mellett megtalálható a dobozban a Kormányos sorozatuk is. Egyszerűen imádjuk és naná, hogy ezt (is) választottuk!

És a legjobb hír, hogy webshopjukban a csomagok rendelésénél a szállítási költséget most ők állják!

Avokádó Ételmanufaktúra

És akkor még egy gyenge pontot mutatott a home office, mégpedig, hogy az ebéd kérdését is meg kell oldani valahogy…

Mivel rendszeresen meleg vacsorát adok a férjemnek (hogy valami rendeset is egyen minden nap, legalább egyszer), nem igazán szerettem volna ebédre is főzni, hacsak nem ugyanazt eszem naponta kétszer.

Ráadásul az ebéd főzésével a hasznos munkaidőmből is minimum 1 óra elmegy.

De ami itt is problémás volt, hogy jó, de honnan? Nálunk nem játszanak a nagy kajaszállítós applikációk és a környékbeli éttermek menüi is hogy is mondjam, elég egyszerűek… vagy éppen észreveszed, hogy egy idő után csökken az adag, romlik a minőség.

Aztán az egyik ismerősömnél láttam, hogy lelkesen mutatta a közösségi oldalán, hogy milyen finomat rendelt az Avokádó Ételmanufaktúrától.

Gyorsan rájuk is kerestem és meglepődve tapasztaltam: 3 féle menüsoruk is van! Vagyis 4, mert a vegánból van A és B menü is, valamint reform és fitt menüt is lehet rendelni.

Tünde és Gábor, akik nem mellesleg nagyon kedvesek, nem csak ebédet, hanem reggelit és vacsorát is szállítanak! Én ezekkel ugyan nem éltem egyelőre, de azért jó tudni… Illetve a közeljövőben tervezik újra elindítani vacsorafutár szolgáltatásukat is.

Az első héten leteszteltem mindegyik típusú menüt és azt mondhatom, hogy az adagok nagyok és rendkívül ízletesek! A vegánból pedig egyáltalán nem hiányzott nekem semmilyen állat…

Ételeik csökkentett só-, szénhidrát- és zsírtartalmúak, ezért szív- és érrendszeri betegek, cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják.

Ami pedig nagyon jó hír még, hogy egyéb táplálkozási szokásokhoz, allergia vagy ételérzékenységhez igényre szabottan alkalmazkodnak (laktóz-, gluténérzékenység, emésztési problémák), de ha például valamit nem szeretsz (mondjuk a babot), akkor szólsz, hogy azt neked ne tegyenek bele.

Ételmanufaktúra lévén pedig nem fognak soha átmenni a tömeggyártásra, elsődlegesnek tartják folyamatosan ugyanazt minőséget hozni.

Ár-érték arányban szerintem nagyon jók, sőt az ételek ára tartalmazza a kiszállítást is.

Szállítási területük pedig elég széles, Budapesttől a Zsámbéki medencén át az agglomeráció több településére rendelhetsz, de érdemes megkérdezni őket, hogy hozzád tudnak-e menni.


ÖkoABC

És bármennyire nem tetszik most sokunknak, sokkal többet kell itthon takarítanunk, mosnunk, tisztítanunk. De ha már így van, akkor lehetőség szerint ezt olyan termékekkel tegyük, amik nem szennyezik az amúgy is nagy bajban lévő Földünket.

Az ÖkoABC oldalán megtaláltam azokat a kizárólag növényi alapanyagokból készülő minőségi olasz bio és öko a termékeket, melyek elengedhetetlenek a háztartásunkban, illetve a testápolásban. Termékeik egyébként vegánok, és SkinEco minősítéssel vannak ellátva.

Mosogató-, mosó- és öblítő szereket, valamint általános tisztítószereket és mosogatógép tisztítót is rendeltem, na meg persze teszteltem őket. És nem igaz az a tévhit, hogyha valami bio és öko, akkor nem illatos vagy nem hatékony! Nagyon szuperek, kivétel nélkül!

De ha bizonytalan vagy, akkor a weboldalukon található telefonszámon bármikor lehet infót kérni, mert azonnal válaszolnak minden kérdésre és készséggel adnak tanácsot!

Két napon belül házhoz érkezik a csomagod, de emellett többféle csomagpontba szállítást is lehet kérni.

Új termékük a Helan késztisztító és hidratáló zselé. Ez az alkohol bázisú gél grapefruit, bazsalikom, aloe vera és teafalevél kivonatokat tartalmazó, 99%ban természetes alapanyagokból megalkotott kézvédő, ami egyben tisztít és fantasztikusan ápolja is a bőrünket. Én rögtön kettőt is kértem, mert ettől a sok fertőtenítéstől ki van készülve a kezem…

Julka Zero Waste Webáruház

Na és a másik, ami soha nem volt olyan fontos és aktuális, mint most, az pedig a hulladékszegény életmód. Nem szeretnék azért, mert többet vagyunk itthon, több szemetet termelni. Pedig óhatatlan sajnos…

Azon gondolkoztam, hogy most van a jó alkalom ahhoz, hogy pár dolgot lecseréljek a háztartásban nem eldobható verzióra.

A Julkánál pedig a mindennapi élet majdnem minden területére kínálnak egyszerűen és gyorsan beszerezhető műanyagmentes, hulladékszegény alternatívákat.

Termékeik kiválasztásánál a minőség mellett a praktikus és kényelmi szempontokra is figyeltek. Azt szeretnék megmutatni, hogy azért mert valami organikus és „zöld”, nem szükségszerűen jelenti, hogy kényelmetlen vagy bonyolult a használata.

Óvatos duhajként egyelőre pár termék rendelésével kezdtem és ha ezek beválnak, akkor jöhetnek még mások is…

Mivel eleve szappannal mosakszom (amit anyukám készít), ezért gondoltam kipróbálom a szappanzsákot, mert a műanyag tartóban mindig elázik és ha ebben tartom, akkor ráadásul az anyaga (szizál) miatt egyben masszírozhatom és radírozhatom is magam!

A mosható konyhai törlőkendők pedig egy az egyben ki fogják szépen lassan váltani a papírtörlőt. Ugye mondanom sem kell, mennyi szemetet termelünk vele?!

Luffaszivacsból többfélét is találtam, így gondoltam, megnézem, hogyan tudom a takarításhoz valót használni a műanyag szivacs helyett.

És mivel pedikűröshöz sem mostanában jutok el, kapóra jött, hogy tudtam rendelni sarokreszelő habkövet is, ami vulkáni eredetű kőből van, szóval abszolút természetes.

Amit pedig kíváncsian várok, hogy kipróbáljam, az a magyar gyártmányú mosogatógép por. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de már nem tudom, hányfélét próbáltam ki, és a legtöbb olyan csúnyán mosogat, hogy az csak na…

Ez pedig mosószódát és citromsavat tartalmaz, melyek hatékony zsíroldó tulajdonságú természetes anyagok, így mosóaktív vegyületek terhelő jelenléte nélkül varázsolja tisztává az edényeket. Az organikus citrom illóolaj pedig enyhén citromos illatot ad neki. Az ömlesztett kiszerelés miatt pazarlásmentesen adagolható, tehát ne tablettákat keress a csomagolásban!

My Bulldog Shop

Aki még nagyon fontos szerepet játszik az életünkben, az nem más, mint Graffiti, a kutyánk. Rendszeresen vettem neki korábban jutalomfalatokat és kekszeket motiváló célzattal, hogy díjazzam, ha éppen nem éktelen rossz kamaszgyerek módjára viselkedett.

De egyszer csak elfogyott a felhalmozott készlet és utánpótlás után néztem. Mert nehogy már ő nélkülözze a földi jókat itt a karantén idején!

A My Bulldog Shopban pedig olyan természetes összetevőjű termékeket találtam, amik vegyszer és kőolajszármazék, állatkísérlet-mentesek, kézzel készítettek és magyarok!

És ha bárki azt mondta volna nekem korában, hogy a kutyánk aszalt gyümölcsöket fog enni, akkor kiröhögöm.

Kíváncsiságból rendeltem neki kutyagyümölcsöket és gyógynövényes kutyakekszeket, gondoltam, ha nem jön be, majd továbbpasszolom. De már a csomag kibontásakor meg volt veszve értük és ez azóta is tart…

Amúgy pedig olyan guszták például a gyümölcsök, hogy elgondolkoztam, hogy én is megkóstolom… végülis csak természetes alapanyagot tartalmaznak!

Immunerősítő és méregtelenítő gyógynövénykeveréket is találtam Dettiéknél, amit szintén zokszó nélkül megeszik az ételére szórva.

És bár mi nem fürdetjük őt, mégis olykor érzem rajta, hogy jajj, már megint hol fetrengett a kertben, ezért gondoltam, kipróbáljuk a természetes szőrtisztító és kondicionáló habot teafa olajjal. Ezt tök egyszerűen be kell masszírozni a bundájába, sőt lemosni sem kell, Graffiti pedig kimondottan élvezte is ezt a kis wellness-masszázst!

Szóval azt tudom mondani –tapasztalatból- hogy bár nehéz szülés volt, mégis elértem azt, hogy hozzánk, az agglomerációba is találjak olyan cégeket (nem multikat!), akik normális feltételek mellett házhoz szállítanak bármit, amire csak szükségem lehet.

Nekem pedig egyetlen lépést sem kell tennem, maradhatok az otthonunk biztonságában!

Tomkó Bori

(kezdőkép: pexels)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?