Van olyan ember, aki ezt nem szereti? Szerintem nagyjából nincs, vagy olyan ritka, mint a fehér holló. Ezzel a sütivel egy nagy baj van: mindig túl kevés.
Főleg a házi készítésű, mert abból egy tepsi alatt meg sem állunk. Ha vendégek jönnek, akkor ez tuti befutó. Ráadásul elkészíthető cukormentes változatban is!
Hozzávalók:
tészta:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg margarin
1 csipet só
2 db tojás
2 ek méz
1 mk szódabikarbóna
2 ek tejföl
2 ek holland kakaópor
krém:
3-4 csomag tejszín ízű pudingpor
1 ek. liszt
7 dl tej
2 dl tejföl
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, tojást, mézet, margarint, csipet sót, szódabikarbónát, kakaóport, tejfölt és a margarint keverjük össze alaposan. A nyújtódeszkát alaposan lisztezzük ki, mert ez egy elég ragadós tészta. Én általában szilikon sütőlapot használok ennél a receptnél, mert könnyebb vele dolgozni, mint a sütőpapírral.
Nyújtsuk ki vékonyabbra (nem fog annyira feljönni!) és süssük ki 180 C fokon kb. 10 perc alatt.
Közben a krémet a hozzávalókból keverjük ki, a pudingot a leírásának megfelelően elkészítve. Ha netán túl folyós lesz a krém, akkor margarinnal, vajjal vagy lapzselatinnal meg lehet keményíteni, de ha jó minőségű a puding, akkor erre nem szokott szükség lenni.
Akkor a legjobb a végeredmény, ha hagyjuk egy napot állni. Igen, nem árt hűtőben pihentetni egy napot, de persze az kérdés, ki és mikor teszi ezt meg ezzel a sütivel.
Éppen ezért apró kockákra vágom, így többnek tűnik és lassabban fogy. Vagy nem…
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)