Évekkel ezelőtt egy családi kerti grillezéskor került elém ez a recept, amit gyorsan el is készítettem. Az amúgy a zöldséget nagy ívben elkerülő rokonok nem győzték a grillhús mellé kanalazni és kenyerükre kenni.
Ezt a friss sárgarépakrém receptet hoztam most nektek, mert sárgarépát ugye bármikor be lehet szerezni hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
1 csokor friss sárgarépa
1 db kisebb fehérrépa és zöldje
1 db közepes zöld és piros pritamin paprika
3 ek. mustár
1 dl extra szűz olívaolaj
3 ek. indiai curry chutney
2 ek. natúr joghurt
1 ek. termelői méz
só, bors ízlés szerint
*
vagy ha nincs curry chutney otthon, akkor
3 csipet currypor
½ tk. gyömbérpor vagy kis reszelt gyömbér
1 tk frissen őrölt bors
1 tk. forrázott mustármag
Elkészítés:
A sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk hámozóval, nagyobb darabokra vágva beletesszük egy aprítógépbe, vagy ha ez nincs kéznél, akkor egészben elkezdjük lereszelni zöldségreszelővel minél kisebb darabokra.
Apróra vágjuk a kétféle színű kaliforniai paprikát, a megmosott petrezselyemzöldet és hozzátesszük a sárgarépa, fehérrépa keverékéhez.
Megsózzuk és jól átkeverjük, majd ráöntjük az olívaolajat és azzal is jól átkeverjük. Ha nem kész curry chutneyval dolgozunk, akkor ezt a pépet hagyjuk kicsit levet engedni.
A curry chutneyhoz egy evőkanál olívaolajban keverjük el csomómentesre a mustármagot, curryport, joghurtot, mézet, gyömbért és a borsot. A kész keveréket öntsük rá a zöldségekre, keverjük össze alaposan és hagyjuk állni tálalás előtt egy pár órát hűtőszekrényben, hogy jól összeérjen.
Kenhető kenyérre vagy sült húsok mellé, de ugyanúgy tehető szendvicsbe is, igazi vitaminbomba lesz!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)