Isteni kakaós-kávés felfújt recept a Dallmayr chefjétől

A müncheni Dienerstrasse-n lévő, a híres csemegeüzletet is magában foglaló épület első emeletén található Alois étteremben a Dallmayr által képviselt minőséget a vendégek különféle fogásokban komponálva is megismerhetik.

Most egy szuper receptet mutatunk, amiben természetesen isteni Dallmayr kávé az egyik kulcs összetevő.

Dallmayr Prodomo felfújt

Hozzávalók 6 nagy csészéhez:

200 gramm vaj

200 ml tejszín

200 gramm cukor

300 gramm finomliszt

10 gramm kukoricakeményítő

50 gramm Dallmayr Prodomo szemeskávé

30 ml eszpresszó kávé

5 db tojás (szétválasztva)

1/2 rúd vanília kikapart magja

1/2 db bio citrom reszelt héja

1/2 db bio narancs reszelt héja

1-2 evőkanál holland kakaópor

1 csipetnyi só

porcukor (díszítésnek)

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kávészemeket, 10 percig lassú tűzön főzzük, majd félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni, végül a tejszínt leszűrjük, a kávészemeket kidobjuk. A vajat 80 gramm cukorral habosra keverjük , egyenként hozzáadjuk az 5 tojássárgáját és tovább habosítjuk. A kihűlt kávéesszenciát, a finomlisztet és az étkezési keményítőt felváltva, kis adagonként belekeverjük a vajas masszába, végül hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a citrom és a narancs lereszelt héját.

Az 5 tojásfehérjét a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és a habot lazán, óvatosan beleforgatjuk a vajas-lisztes masszába, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze. A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobb részre, ez lesz a kakaós-kávés rész és egy kisebb részre, ez marad világos színű.

A nagyobbik részbe belekeverünk 1-2 evőkanál kakaóport és beleöntjük a 30 ml Dallmayr Prodomo kávéból főzött eszpresszó kávét.

A kakaós-kávés tésztát elosztjuk 6 cappuccinós csészében vagy felfújt sütőformában, a világos tésztát a tetejére kanalazzuk, vagy mindkettőt habzsákkal nyomjuk a formákba. A csészéket egy tepsibe ültetjük, majd azt a 160 °C-ra előmelegített, légkeverésre állított sütőbe toljuk, ahol a süteményeket 25 – 30 percig sütjük, majd hagyjuk kissé lehűlni, és még melegen tálaljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük