Ha csak 5 perced van valami ehetőt készíteni és szereted a különlegesebb ízvilágot, akkor a kuszkuszsalátát neked találták ki.
A kuszkusz tudniillik nem igényel főzést, csak forró lével kell leönteni, amit akár frissen a munkahelyeden is megtehetsz.
Hozzávalók:
1 bögre kuszkusz
1 cukkini szeletekre vágva
¼ kígyóuborka
1 csirkemell
1 marék fekete olívabogyó
1-2 sárgarépa
pár bébikukorica lével együtt
Elkészítése:
Ha a bébikukoricának friss, édeskés a leve, akkor készíthető azzal is. Egy lábasban melegítsük fel a kukorica levét és öntsük a kuszkuszra, hogy megszívja magát. De ugyanígy a zöldségleves leve, meleg tej és más meleg folyadék is jó lehet, kedvünk szerint.
A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra és kevés zsiradékon pirítsuk meg. Amíg a zöldségek pirulnak, addig az olívabogyókat vágjuk vékony karikákra.
Ha készen vannak a zöldségek és a kuszkusz is megpuhult, akkor az egészet keverjük össze és szórjuk meg friss zöldfűszerekkel, mint pl. a menta vagy zsálya.
Jó étvágyat kívánunk!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)