Kuszkuszsaláta kezdőknek – 5 perces recept

Ha csak 5 perced van valami ehetőt készíteni és szereted a különlegesebb ízvilágot, akkor a kuszkuszsalátát neked találták ki.

A kuszkusz tudniillik nem igényel főzést, csak forró lével kell leönteni, amit akár frissen a munkahelyeden is megtehetsz.

Hozzávalók:

1 bögre kuszkusz

1 cukkini szeletekre vágva

¼ kígyóuborka

1 csirkemell

1 marék fekete olívabogyó

1-2 sárgarépa

pár bébikukorica lével együtt

Elkészítése:

Ha a bébikukoricának friss, édeskés a leve, akkor készíthető azzal is. Egy lábasban melegítsük fel a kukorica levét és öntsük a kuszkuszra, hogy megszívja magát. De ugyanígy a zöldségleves leve, meleg tej és más meleg folyadék is jó lehet, kedvünk szerint. 

A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra és kevés zsiradékon pirítsuk meg. Amíg a zöldségek pirulnak, addig az olívabogyókat vágjuk vékony karikákra.

Ha készen vannak a zöldségek és a kuszkusz is megpuhult, akkor az egészet keverjük össze és szórjuk meg friss zöldfűszerekkel, mint pl. a menta vagy zsálya. 

Jó étvágyat kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.