Lélekmelegítő: csokoládékrém gránátalmával

Bevallom őszintén, most, hogy így négyszemközt vagyunk, hogy nekem az egyik legjobb idegnyugtató a krémes és lágy, habos édesség.

Mi tagadás édesszájú vagyok és egy-egy fárasztó nap után, amikor az idegszálaim is pattanásig feszülnek estére a napi teendők nyomásától, csak egy forró csokikrémre vágyom, sok-sok tejszínhabbal. Vagy gránátalmával. És mivel nem csak én vagyok ilyen édesszájú, ezért a mai receptem ez a kedvenc csokikrém lesz. 

Hozzávalók:

0.5 l tej

2 ek finomliszt

2 ek cukrozatlan kakaópor

4 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Talán ez még egyszerűbb, mint maga az összetevőlista. Nem véletlen. Vannak napok, amikor ez is bőven elég, jól sejtem? Szóval először is a száraz hozzávalókat összekeverem alaposan. Így sokkal könnyebb is lesz csomómentesre és egyenletesre, pudingos krém állagra főzni majd.

Ezután adom hozzá a hideg vagy szobahőmérsékletű tejet és habverővel csomómentesre keverem benne a száraz alapanyagokat.

Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük meg egészen addig, míg krém állagú nem lesz.

Csak a legvégén, tálaláskor szórom meg a tetejét a frissen hámozott gránátalmával és ha még ez mindig nem elég, akkor jöhet rá a sok tejszínhab.

Ugye milyen egyszerű?

Természetesen gránátalma helyett kerülhet rá jóféle lekvár is, vagy valami különleges szirup, mint a Feketeribizli szirup.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.