Bevallom őszintén, most, hogy így négyszemközt vagyunk, hogy nekem az egyik legjobb idegnyugtató a krémes és lágy, habos édesség.
Mi tagadás édesszájú vagyok és egy-egy fárasztó nap után, amikor az idegszálaim is pattanásig feszülnek estére a napi teendők nyomásától, csak egy forró csokikrémre vágyom, sok-sok tejszínhabbal. Vagy gránátalmával. És mivel nem csak én vagyok ilyen édesszájú, ezért a mai receptem ez a kedvenc csokikrém lesz.
Hozzávalók:
0.5 l tej
2 ek finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Talán ez még egyszerűbb, mint maga az összetevőlista. Nem véletlen. Vannak napok, amikor ez is bőven elég, jól sejtem? Szóval először is a száraz hozzávalókat összekeverem alaposan. Így sokkal könnyebb is lesz csomómentesre és egyenletesre, pudingos krém állagra főzni majd.
Ezután adom hozzá a hideg vagy szobahőmérsékletű tejet és habverővel csomómentesre keverem benne a száraz alapanyagokat.
Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük meg egészen addig, míg krém állagú nem lesz.
Csak a legvégén, tálaláskor szórom meg a tetejét a frissen hámozott gránátalmával és ha még ez mindig nem elég, akkor jöhet rá a sok tejszínhab.
Ugye milyen egyszerű?
Természetesen gránátalma helyett kerülhet rá jóféle lekvár is, vagy valami különleges szirup, mint a Feketeribizli szirup.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)