Mangós steak majonézes krumplisalátával

Ha most lennének foodtruck-os rendezvények, akkor biztosan azt mondanám, hogy ide és ide el kell menni, mert ennél jobbat ritkán lehet találni.

De mivel most nem azt a világot éljük, így marad a házi grillezés és sütögetés és több-kevesebb sikerrel kicsit lemásoltuk azt a steak receptet, amit Szegeden pár éve ettünk. 

Hozzávalók:

6 nagyobb szelet steakhús

3 ek. chipotle chiliszósz

1 palack Mangó Álom chutney

1 kg burgonya

5 ek. majonéz

250 g tejföl

1 fej vöröshagyma

só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

Előző este a húsokat pácoljuk be a chipotle szósszal, mert így még a konyhai sütéskor is kellemesen füstös ízvilág lesz. Csinálhatjuk BBQ szósszal is amúgy, ha nem akarjuk csípősen, mert ízében tökéletes lesz úgy is.

Hűtőbe téve pácoljuk, lefedve a jénaiban.

Másnap egy serpenyőben kevés zsiradékon süssük őket át, annyira amennyire szeretjük. Van aki véresebben szereti, van aki teljesen átsülve, ezt mindenkinek saját ízlésére bízzuk.

Míg a húsokat sütjük, hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel kockára és főzzük meg sós vízben.

A tejföllel keverjük ki a majonézt. Természetesen házi majonézzel még finomabb lesz, de a bolti is megteszi.

A vöröshagymát hámozzuk meg és aprítsuk minél kisebb kockákra.

Keverjük bele a hagymát a tejfeles mártásba és ha elkészült a főtt krumpli, akkor kézmelegen tegyük bele a majonézes szószunkba. Keverjük el alaposan, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A kész húsok meleg az igaziak. Tálalás előtt öntsük nyakon Mangó chutneyval, köretként meg jöhet a tányérra a majonézes krumplisaláta.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük