Egy igazán újszerű, de trendi reggeli napindítót hoztam mára, ami nem más, mint a Matcha latte. A recept első verzióját Varga Marianna teanagykövettől lestem el, de kipróbáltuk már számos egyéb változatban is.
Most az egyik legegyszerűbb alapreceptet hozom nektek.
Hozzávalók:
1 tk matcha por
3/4 bögre tej
¼ bögre víz
Elkészítése:
Egy kerámiaedénykébe átszitáljuk a matcha port, majd kevés vízzel elkeverjük. (Szakszerűség kedvéért erre egy Japán chasen matcha seprűt használunk, de ha ilyened nincs, akkor természetesen mással is elkeverheted.)
Ehhez adjuk majd hozzá a meleg tejet és ha összekevertük, akkor átönthetjük egy bögrébe.
Ha csíkokban elváló mintára vágysz, akkor üvegpohárba tedd a zöld színű vizes matcha keveréket, majd erre lassan öntsd hozzá a meleg tejet és a tejhabot. Az egész kompozíciót megszórhatod egy kevés matcha porral.
Kellemes matchazást!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)