Megjelent Gáspár Bea legújabb receptválogatása

Bea konyhája 3 címmel immár a 3. szakácskönyve jelent meg Gáspár Beának.

Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve, megélve és leírva.

Gáspár Bea: Bea konyhája 3

Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis lasagnét.

A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül megférnek a háziasszonyokat segítő tippek is. Bea receptjeinek olvasása és elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetők, és a család kedvenceivé tehetők. A receptek bevezetőiben gasztrotörténeti csemegékkel is szolgál a szerző, sőt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló sportszeletről vagy a repülő madártejről ír.

A kötetben kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.

A könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg.
>>> Ide kattintva megrendelhető.

(Fotók: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.