Paradicsomos-spenótos spagetti halszószos tejszínmártással

A tésztaételeket nehéz elengedni, főleg akkor ha muszáj. De szerencsére azért már lehet kapni egészen jó gluténmentes tésztákat is, így erről sem kell már lemondanunk legalább.

A paradicsomos-spenótos spagetti azoknak is ideális, akik nem szeretik a spenótot egyébként, mert más ízvilágot ad, mint maga a spenótfőzelék.

A hal meg mint tudjuk egészséges és természetesen érdemes beépíteni az étrendbe még akkor is, ha csak ritkán tudunk jó minőségű halat venni a halszószhoz.

Készen is kapható halszósz egyébként, de mint minden késztermék, sokszor olyan összetevőket is tartalmaz, amire annyira mi nem vágyunk. Ez a recept most az egyszerűség kedvéért kész halszósszal készül.

Hozzávalók:

250 g spagetti tészta

100 ml Olasz mártás

2 marék bébispenót

1 marék parmezán sajt

1 tk halszósz

3 dl főzőtejszín

1 tojás

só, bors ízlés szerint

10 szem félbevágott koktélparadicsom

10 szem mini mozzarellagolyó félbevágva

Fűszernek mehet mellé bazsalikomlevél apróra vágra és petrezselyemzöld is.

Elkészítés:

Ez egy tipikusan gyors étel, ha nem magunk állunk neki halszószt készíteni. Tegyük fel egy lábosban a főzővizet és amikor már forr a víz, csipet sóval főzzük meg a spagettit. Itt direkt nem mondom, hogy al dente vagy más állapot, mert mindenkinek saját ízlése szerint lesz finom a tészta, főleg, ha gluténmentes tésztát vagyunk kényszerűek enni.

A megfőtt tésztáról öntsük le a főzővizet és visszatéve a lábosba tegyünk rá pár evőkanál olívaolajat és öntsük rá az Olasz mártást. Keverjük át a tésztát, majd kis lángon, kicsit pirítsunk oda neki. 

Vegyük le a tűzről a tésztát, fedjük le.

Másik edényben vagy serpenyőben kezdjük el a halszószos tejszínes mártást készíteni. Kevéske olajon és közepes lángon indítsuk, hogy ne kapjon oda. A tojást törjük meg, verjük fel és keverjük bele a tejszínt, majd az egészet tegyük át a melegedő serpenyőbe. Tegyük hozzá a csipetnyi halszószt és főzzük össze az ízeket. 

Vágjuk fel karikára vagy félbe a paradicsomokat és a mozzarellagolyókat. Vágjuk apróra a friss fűszereket és ha túl nagyok a bébisóska levelek, akkor azokat is aprítsuk meg kicsit.

Ha netán kihűlt a tészta már, akkor melegítsünk rá, majd melegen tálaljuk. Tegyük rá a friss fűszereket, paradicsomot és mozzarellagolyókat és öntsük le a halszószos tejszínes mártással és alaposan keverjük el, majd szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánok!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.