Zsigereinkben érezzük már a tavasz bizsergését és ilyenkor már egyre nehezebben vagyunk bent a lakásban. Grilleznénk, színekre vágyunk és szinte ki vagyunk éhezve a nyári ízekre.
A Pho leves nekünk az, ami egy átmenet a télből a nyárba. Sok-sok tekeredő tésztával, roppanós zöldségekkel, babcsírával és fafülgombával, illatos póréhagymával és természetesen chilivel.
Hozzávalók:
4 marék igazi rizstészta
1 marék kisebb csíkokra vágott fafülgomba
1 marék csíkokra vágott sárgarépa
2 marék savanyított babcsíra
2 marék karikára vágott póréhagyma
1 marék metélőhagyma
1 tk. frissen vágott petrezselyem
8 db főtt, füstölt fürjtojás
1 csipet őrölt köménymag
só, bors ízlés szerint
1 tk Shishito chilipehely
½ lime leve
2 db szerecsendió
1 csipet fahéj
1 csipet gyömbér
1 egész csirkemell
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk apró kockákra és kevés zsiradékon pirítsuk meg, majd fűszerezve még kicsit pirítsunk rá.
A rizstésztát fűszeres lében főzzük ki úgy, hogy szinte csak ellepje a víz. Ennek a levesnek pont az a lényege, hogy nagyon tömény, gazdag és inkább hozzávalókból áll, mint vízből.
Amikor a leves már szinte teljesen elkészült, akkor az apróra vágott zöldségeket keverjük hozzá.
Utána beletesszük a pirított csirkemell kockákat és még kicsit főzzük, hogy az ízek összeérjenek, de a zöldségek roppanósak maradjanak.
A chilipelyhet tálaláskor szórjuk csak rá az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
A díszítésnek mehet pár karika póréhagyma és félbevágott főtt, füstölt fürjtojás!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)