Talán ennél egyszerűbb recept a világon nincs, ráadásul gluténmentes, ropog, belefér az egyre divatosabb ketogén étrendbe, jó rágcsálnivaló egy film vagy fehér bor mellé. De mártogatóshoz is kiváló.
Hozzávalók:
250 g reszelt trappista
ízlés szerint mehet hozzá kevés petrezselyemzöld vagy bors, chili
Elkészítés:
A sajtot reszeld le a nagyobb lyukú reszelőn, majd add hozzá a plusz ízt. Ha chilit tennél bele, akkor a porral jobban jársz, mert könnyebb elkeverni a sajttal. De pl. a Green Hot Szósz is jó bele, mert különleges plusz ízt ad neki.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis kupacokat képezve tedd bele a sajtreszeléket, legyen közöttük rendesen hely, mert szét fog terülni.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb 10-15 perc alatt aranybarnára süthető. Ha kész, zárd el a sütőt, vedd ki a tepsit és hagyd még kicsit “dolgozni” a sajtot, majd ha nagyjából kihűlt, akkor szilikonos spatulával szedd le a sütőpapírról.
Mi tejfölös szósszal szoktuk enni, de bármi mással is finom lehet, akár egy salsa szósszal. Salátákban is használható, ha a korongokat összetöröd, majdnem kruton-életérzés lesz.
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)