You are currently viewing Spárgás steak mustármártással

Spárgás steak mustármártással

A spárga egy megosztó étel és általában az első igazi idényzöldség, ezért vannak időszakok, amikor a rajongói spárgát esznek ilyenkor spárgával.

Mivel hamarosan itt lesz a spárgaszezon, így nem vagyok rest egy spárgás ételt hozni, ami a spárga-rajongóknak is jó lesz és természetesen az éheseknek is, mert most steak került mellé mustármártással.

A steaket szerintem nem is kell részletezzem, mert mindenki saját ízlése szerint készíti el, van, aki be is pácolja előtte kedve szerint, van aki szerint csak a só és a bors dukál rá és úgy sütni ki. Én a pácolás mellett vagyok, persze mustárosan, mert az a spárgához is illik és jó krémes mártást is lehet utána készíteni a zsiradékból.

A steaksütés után marad vissza egy kevés Habaneros mustáros zsiradék, mely az alapját fogja adni a spárgás mustármártásnak.

Hozzávalók:

1 csomag zöldspárga

2 szelet vékony bacon szalonna

2 dl főzőtejszín

5 ek. Habaneros mustár

só, bors ízlés szerint

1 ek dijoni mustár

3 ek. fehérbor (valami jóféle rizling, furmint)

5 ek. vaj

Elkészítés:

Tehát ha megvan a serpenyőben a steak, mindenkinek saját ízlése szerint, akkor ott marad egy kevéske zsiradék. Erre tesszük rá a megtisztított zöldspárgát és a vajat. Készre pároljuk, sütjük a spárgát, majd kivesszük a vajas-zsiradékos alapból és közepes hőfokra állítjuk a tűzhelyet a mártás elkészítéséhez.

A rizlingből egy jó másfél decit tegyünk az alapzsiradékba, ehhez kerül hozzá a dijoni mustár és a főzőtejszín. Nagyon lassú tűzön forraljuk össze az összetevőket és ha szükséges, még fűszerezzük sóval, borssal is.

A vége felé tegyünk bele még vajat, hogy még krémesebb legyen. Főzzük össze és már kész is van!

Mártásként használjuk tálaláskor, ízlés szerinti mennyiségben.

Jó étvágyat kívánok!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?