Véletlen lenne, hogy a februári receptek között ennyire sok spenótos és színes ételt hozok? Aligha!
Télen is szükségünk van a friss zöldségekre és a színekre a tányéron, így a spenót az egyik olyan lehetőség, amit a smoothiektól kezdve a főzelékig bármire fel lehet használni.
Ráadásul a bébispenót nem is olyan markáns ízvilág a klasszikus spenótfőzelékhez képest!
De nézzük a zöld reggelinket, avagy a spenótos tojáskrémünket!
Hozzávalók:
5-7 egész lágytojás
5 marék bébispenót
só, bors ízlés szerint
2-3 ek. mustár
1 tk fekete szezámmag
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
Elkészítése:
Ha van otthon konyhai aprítógépünk, akkor kb. ez egy 5 perces recept a lágytojások meghámozásától számítva a kenyérre kenésig. Ugye, hogy milyen jó hír?
A lágytojást óvatosan hámozzuk meg és tegyük egy tálba vagy az aprítógépbe. A spenótlevelek háromnegyedét tegyük még bele, a mustárt, a hámozott fokhagymagerezdeket és a pár darabra vágott úhjagymát. Ha aprítógépünk van, akkor csak krémesre kell aprítani géppel az egészet és már kész is vagyunk. Szórjuk bele a fekete szezámmagot és keverjük el benne.
Ha nincs aprítógépünk, akkor a hagymát, fokhagymát, bébispenótot a legapróbbra vágjuk össze, majd villával törjük át a lágytojást és az aprított többi összetevőt.
Ha túl száraznak ítéljük, tehetünk hozzá kevéske tejfölt is, de nem szükséges, ha jó lett a lágytojás.
A maradék spenótlevélkéket egyben keverjük hozzá vagy ha túl nagyok kicsit vágjuk kisebbekre és már mehet is egyben a kenyérre. A tojás táplál és eltelít, így bőséges reggeli lesz belőle. De ha kevésnek éreznénk, pár frissen pirított baconcsíkot is rátehetünk.
Jó étvágyat kívánok!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)