Míg nyáron a frissítő gyümölcsök íze tökéletes a melegben, addig őszre már azért a melegítő ételek felé húz a szívünk. Ilyenkor jönnek az izgalmasabb fűszerek, a sült gyümölcsök és a sok-sok méz.
Hozzávalók:
3-4 ek. zabpehely
2 ek. puffasztot amaránt
1 ek. mazsola
1 ek. aszalt vörösáfonya
1 ek. aszalt banán vagy banánchipsz
sült gyümölcsöknek: narancs, mandarin
tej vagy gabonatej
Elkészítése:
Talán ezt le sem kéne írni, annyira egyszerű, mert müzlit készíteni mindenki tud szerintem. Az összetevőket egy kis tálkába összekeverjük, leöntjük tejjel és már kész is. Az izgalmasabb része az egésznek a sült gyümölcsök lesznek.
Ha édesszájúak vagyunk, akkor kevéske cukrot is tehetünk rá, nagyjából a kandírozás életérzése lesz, de például próbáltam valódi házi vajon is pirítani narancsot, almát, csipet mézzel és elképesztően finom ízhatás lett belőle.
Bármilyen meglepő, de a sült sütőtök kevéske mézzel is nagyon finom egy ilyen őszi müzlikeverékben.
Ha viszont nem pepecselnénk a gyümölcsgrillezéssel van kandírozással, akkor lekvárral is kipróbálhatjuk! Igazi téli csemegékhez a Rumos Diólekvár lehet az ideális!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)