A klasszikus svéd gombasalátát sokan ismerik, viszont miért ne lehetne ezt is kicsit feltuningolni? A régi verziót már olyan sokszor készítettem, hogy szinte unásig ettük.
Úgyhogy most kipróbáltam termelői magyar shiitake gombából és saját Zakuszkánkkal egy másik változatot.
Hozzávalók:
200 g friss shiitake gomba
6 ek. Babos zakuszka
1 fej vöröshagyma
olaj
őrölt borókabogyó
só, bors
Elkészítése:
A shiitake gombát mossuk meg és vágjuk apró szeletekre. Ugyanígy a vöröshagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Olajon pároljuk meg a hagymakockákat és a shiitake gombát is, legalább 20 percig. Majd ha elkészültünk, akkor kanalazzuk rá a babos zakuszkát, szórjuk meg sóval, borssal és a borókabogyóval.
Tálalhatjuk kenyéren, mint a bruschettát, de akár még melegszendvicskrémnek is kiváló lesz! Kis chilipaprikával tehetjük még izgalmasabbá.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)