You are currently viewing Szendvicsek pasiknak a foci idejére

Szendvicsek pasiknak a foci idejére

Azt nem tudom szerencsés vagyok-e vagy sem, hogy nálunk a foci nem menő, de volt hozzá szerencsém… hogy ha foci volt, akkor a férfiak a kanapéhoz szögelve ültek és maximum az illemhelyre mentek el vagy állva örültek a gólnak.

De a hűtő valahogy sokkal messzebbi támpont volt nekik már, így ki kellett őket szolgálni. Erre jó a szendvics, ami gyorsan összerakható és így a foci 90 percére (plusz-mínusz pár óra) nekünk is lehet kimenőnk.

A laktató szendvicsben van sok fehérje, lehetőleg hús és tojás is, plusz van elegendő zsiradék. Emellé társul egy minőségi kenyér, valami kencefice, amivel le lehet enni a kanapét és némi zöldség sem árt. Ha ezek az összetevők a szendvicsben vannak, akkor laktató lesz és az esetleges sörmámor is kevésbé lesz észrevehető, mintha üres gyomorba töltenék bele a kanapéfocisták.

Zászló színekben pompázó szendvicsek (5 darabhoz)

Hozzávalók:

1 csomag toast kenyér

2 db piros kaliforniai paprika

2 db TV-paprika (fehér)

2 db zöld kaliforniai paprika

piros szósz: Szabi kedvence paprikakrém

fehér szósz: Habaneros mustár

zöld szósz: Hamburgerszósz

10 db hamburgerhús pogácsa

5 főtt tojás

200 g guacamole (avokádókrém)

olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojást kevés vízben felrakjuk főni, hogy kemény tojás legyen belőle. A paprikákat megmossuk és vékony karikákra vágjuk.

A toastkenyereket készítsük elő és kezdjük el bemelegíteni a szendvicssütőt, ha melegszendvicsként alkotnánk meg ezt az ízletes szendvicset. 

Olajon vagy zsíron süssük meg a hamburgerhúsokat. Ha nincs kéznél kész guacamole, akkor házilag is egyszerűen elkészítheted.

A kenyérszeleteket kend meg az avokádókrémmel, erre kerül rá a paprika, a hamburgerhús, főtt tojáskorongok és lezárásként egy újabb hamburgerhús.

Minden réteg közé tegyél a szószokból egy keveset, hogy ne legyen a szendvics túl száraz.

A szendvicssütőben pedig pár perc alatt finom melegszendviccsé alakítható.

Jó étvágyat és jó szurkolást kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?