Mivel már javában tavasz van, a metélőhagyma is jelen van a konyhánkban. A szezámmagos, szójaszószos lazachoz pedig nagyon jó ízpárosítás a frissen szedett és apróra vágott metélőhagyma.
Hozzávalók:
2 nagy szelet lazacsteak
1 dl szójaszósz
1 ek. modenai balzsamecet
só, bors
metélőhagyma
2 ek. Chipotle szósz
2 ek. Drakula csókja chutney
1 ek. olaj vagy vaj
Elkészítése:
A lazacokat mossuk át és csepegtessük le, hogy ne sisteregjen sütés közben. Egy tepsibe tegyünk egy kevéske olajat és ültessük rá a lazacokat.
Sózzuk, borsozzuk meg és kenjük meg a Chipotle szósszal, majd a Drakula Csókja chutneyval.
A Drakula Csókja Chutney méze és a pikánssága, a Chipotle szósz füstössége fogja adni meg azt a plusz ízt, ami kiválóan illeni fog majd a tálaláskor a metélőhagymához és a szójaszószhoz.
A tepsit takarjuk le, hogy teljesen átjárja a lazacot az összes íz, süssük 40 percig, majd az utolsó negyed órára nyissuk csak ki, hogy akár picit meg is pirulhasson.
Ha megsült, omlós lett, akkor locsoljuk meg egy evőkanálnyi modenai balzsamecettel és a szójaszósszal, majd tálaláskor rizs mellett szórjuk meg metélőhagymával.
Jó étvágyat kívánok!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)