Nagy kedvencünk a tavaszi tekercs, már csak azért is, mert jó kis gluténmentes eledel a nyári napokon akár melegen, akár hidegen készítjük el és még vegán verzióban is ízletes!
Hozzávalók:
200 g rizslap
szezonális zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, borsó, cékla, bab
a zöldség mennyiségétől függően Garlic & Herbs szósz ízesítésként
Elkészítése:
A rizslapot gőz felett puhítsuk fel, hogy tekerhető legyen.
A zöldségeket mossuk meg, hámozzuk meg és apróra vágva pároljuk meg gőz fölött.
Egy tálba tegyük át a párolt zöldségeket és adjunk hozzá egy kevés Garlic & Herbs szószt, keverjük össze és a megpuhított rizslapokat egyesével töltsük meg.
A rizslapoknak a közepére tegyük hosszába a zöldségkeveréket, majd hajtogassuk rá, tekerjük bele az egészet, hogy ne tudjon kitekeredni, végeit hajtsuk vissza.
Gőz fölött tovább pároljuk és tálaláskor így melegen érdemes megenni.
Öntetként ízlés szerint kaphat a szójaszósztól kezdve bármit, akár egy balzsamecetes mártást is, de újabb adag Garlic & Herbs szósszal is tálalható!
Jó étvágyat kívánok!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)