Tavaszi tekercs kicsit magyarosítva szezonális zöldségekkel

Nagy kedvencünk a tavaszi tekercs, már csak azért is, mert jó kis gluténmentes eledel a nyári napokon akár melegen, akár hidegen készítjük el és még vegán verzióban is ízletes!

Hozzávalók:

200 g rizslap

szezonális zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, borsó, cékla, bab

a zöldség mennyiségétől függően Garlic & Herbs szósz ízesítésként

 

Elkészítése:

A rizslapot gőz felett puhítsuk fel, hogy tekerhető legyen. 

A zöldségeket mossuk meg, hámozzuk meg és apróra vágva pároljuk meg gőz fölött.

Egy tálba tegyük át a párolt zöldségeket és adjunk hozzá egy kevés Garlic & Herbs szószt, keverjük össze és a megpuhított rizslapokat egyesével töltsük meg. 

A rizslapoknak a közepére tegyük hosszába a zöldségkeveréket, majd hajtogassuk rá, tekerjük bele az egészet, hogy ne tudjon kitekeredni, végeit hajtsuk vissza.

Gőz fölött tovább pároljuk és tálaláskor így melegen érdemes megenni. 

Öntetként ízlés szerint kaphat a szójaszósztól kezdve bármit, akár egy balzsamecetes mártást is, de újabb adag Garlic & Herbs szósszal is tálalható!

Jó étvágyat kívánok!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.