You are currently viewing Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Vannak napok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda.

Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.

– Mindig igyekszünk új tejmentes finomságok receptjeivel előrukkolni, hiszen a tejmentesen, és úgy általában valamilyen allergéntől vagy cukortól mentesen táplálkozni nem egyszerű feladat. Reméljük, mindenki nagy örömmel és büszkeséggel teszi majd a limekrémes zebratorta szeleteket a tányérokra és az asztalokra, és zsebeli be elfogyasztásuk után a megérdemelt elismerő szavakat. Az állatvédők figyelmét pedig felhívnám, ehhez a zebratortához egyetlen fekete-fehér csíkos afrikai lovacskának sem kell az életét adnia – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Hozzávalók:

az alaphoz:

6 dkg a diétánkba illeszthető keksz vagy piskóta morzsa

3 dkg kókuszolaj

a lime krémhez:

3 tojás

1 dl lime lé

1 bio lime reszelt héja

7,5 dkg kókuszolaj

5 dkg eritrit (esetleg, ha belefér a diétába, akkor méz)

5 gramm zselatinpor

a ToTu-s réteghez:

30 dkg ToTu rögös

5 dkg eritrit

1 lime leve és reszelt héja

1 vaníliarúd kikapart magjai

7 gramm zselatinpor

1,5 dl forró víz

Az alap hozzávalóit összekeverjük. 18 cm-s, sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt tortakarika aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

A lime krémhez az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez néhány perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat, és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről levéve kihűtjük, majd fél-egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

A ToTu-s réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk.

A torta összeállításánál fontos, hogy a két krém még folyós és nagyjából egyforma sűrűségű legyen. A tortakarika közepére egy merőkanálnyi fehér krémet teszünk. Ennek a közepébe egy merőkanálnyi sárgát, majd ennek a közepébe újabb merőkanálnyi fehéret. Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, amíg mindkét krém el nem fogy. A két krém szép egyenletesen elterül majd a formában. Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?