You are currently viewing Tovább épül a desszertálom, Kecskés Alexandra megállíthatatlan

Tovább épül a desszertálom, Kecskés Alexandra megállíthatatlan

Másfél évvel ezelőtt Budaörsön nyitotta meg kapuit a Nour: az elegáns desszertműhely prémium alapanyagokból készülő tortáinak, lenyűgöző francia monodesszertjeinek és színes macaronjainak azóta igazi rajongótábora van.

Nem véletlenül: a tulajdonos Kecskés Alexandra egy olyan világot álmodott itt meg, amely eddig hiányzott a budapesti palettáról és amelyet hatalmas lendülettel épít.

„Gyerekkorom óta szenvedélyesen rajongok a desszertekért, én vagyok az, aki előbb hosszú percekig csodál minden édességet és csak utána kóstol bele – mondja Alexandra.

Fiatal felnőttként sok helyen jártam a világban és mindenhol ugyanazt kerestem: élményt és tapasztalatot a desszertekről, amit aztán hazahozhatok.

Rendszeresen utazom Franciaországba inspirálódni, az egyik kedvenc városom Párizs, ahova idén is ellátogattam és elszántan kutattam a tökéletes macaronok és desszertek után. Volt olyan nap, amikor nyolc cukrászdában is megfordultam – a város lenyűgöző szépsége mellett engem a francia desszertköltemények kápráztatnak el. El lehet képzelni, hogy mennyi finomság és alapanyag lapult a bőröndömben hazafelé!”  

Alexandra és csapata Budaörsön számtalan különleges desszerttel tölti meg nap mint nap a pultot. A legtöbbet fotózott, csodaszép Mon Chéri meggyeket formáló desszertje étcsokoládéval és kakaóbabbal készül, a Hédoniste, a pisztáciarajongók kedvence. A Nour signature desszert Alexandra legkedvesebb ízeiből, sóskaramellből, földimogyoróból és csokoládéból építkezik, a „humort” pedig a robbanócukorka adja hozzá.

A játékosság amúgy sem áll távol a Nourtól: ikonikus tortájuk kalapdobozban érkezik, a torta-élményt pedig egy Minya Viktória parfümőr által megálmodott desszertparfümmel tálalják, amely a csuklóra fújva fokozza az ízélményt.

Ahogy a tulajdonos mondja: „a desszert szerintem csak a könnyedségről szól, arról, hogy tudjunk kikapcsolódni és megélni azokat a pillanatokat, amikor a szépen megkomponált ízek összeérnek a szánkban. A desszert nem több és nem kevesebb, mint egy kis hétköznapi luxus.”

Miként gondolkodik Alexandra a diéták korában az édességfogyasztásról? „Küldetésemnek tartom, hogy a desszertek élvezetére biztassak mindenkit.

Mi a Nourban őszintén hiszünk abban, hogy a mértékkel fogyasztott, egészséges életmódba illesztett desszerteknek igenis van helye a mindennapokban.

Mivel a Nour termékei kizárólag válogatott alapanyagokból készülnek, az összetevőkkel semmiképpen nem lehet gond. Desszertműhelyünkben csodaszép, valódi gyümölcsökkel, prémium liszttel és tejszínnel, termőterület-szelektált csokoládékkal dolgozunk, és ami a legfontosabb: minden az, aminek látszik.”

A látvány egyébként is nagyon fontos a francia desszertkultúrában. Alexandra és cukrászcsapata idén tavasszal egy itthon eddig még nem látott luxustortát mutat be . A látványos külső mögött extravagáns ízvilág kápráztatja majd el a desszertek szerelmeseit. A legújabb torta-titokra március közepén fény derül.

A Nour csapata azt ígéri: idén nyáron az új desszertkínálat.

A luxustorta és a meglévő kedvencek mellett még a fagylaltjaikba is elegáns csavart visznek majd!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?