A zsidócseresznye, vagy Physalis régi társ a kertünkben és nagyjából ebben az időben (augusztustól október végéig) kezd el igazán beérni.
Én nagyon szeretem, érdekes fanyarkás-édeskés ízével igazi különlegesség a konyhában és reggeli zabkásához meg még inkább szuper kiegészítő.
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
2 bögre mandulatej
2 ek. diákcsemege magkeverék
10 szem zsidócseresznye bogyó
1 ek. méz
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi fahéj
Elkészítése:
A zabpelyhet főzd meg a mandulatejben kása állagúra, majd tedd bele a fűszereket és a csipet mézet édesítésnek.
Egy kis tálkába szedj ki a zabkásából, tegyél hozzá az olajos magvakból és vágj bele pár szem zsidócseresznyét és már kész is a szuper reggeli.
Ezt a csemegét magaddal is viheted a munkába vagy suliba, mert egész sokáig ellát energiával nap közben is, az édesség utáni vágy leküzdésére is kiváló lesz, így még a nassolás is egészséges lesz!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)