Az Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Az Oroszlán méltóságot sugárzó, karizmatikus jegy.

Mindig erős, vad és merész…  Domináns, vezetésre termett lénye bátor és nemes szívet takar.

Önmagába vetett hite szilárd, s ez olyan belső tartást ad számára, mely lehetővé teszi, hogy elhatározását kövesse, s minden körülmények között elérje céljait.

Karizmája oly erős, hogy mások gyakran és szinte észrevétlenül, magától értetődően hódolnak be neki: tehetik, hisz az Oroszlán másokhoz mindig őszinte és született vezető.

Az Oroszlán méltóságteljes és magabiztos jellem, ugyanakkor kreatív és alapvetően vidám személyiséggel bír, s gyakran nagyon jó történetmesélő.

Szikrázóan jó humorral megáldott, szimpatikus lényét könnyen megkedveli, aki csak a közelébe kerül – sőt, fénykörébe kerülve csak nagyon kevesek tudnak ellenállni neki. 

Alapvetően szenvedélyes jegy: az Oroszlán eleme a Tűz,

csakúgy, mint a Kosnak és a Nyilasnak… 

Ez sokat elárul róla: intenzív, lüktető energia jellemzi.

Életszeretete és a határozottsága szembetűnő. Nemes és nagylelkű, jó modorú és kedves…

Társait túlszárnyalja, könnyedén old meg nagyobb vagy bonyolultabb problémákat, helyzeteket is: ahol mások kétségbe esnek, ott intelligenciája, kreativitása és magában való hite révén ő képes sikerrel járni.

Bátorság és hitelesség – az Oroszlán életében két nagyon fontos szó. 

Fogékony a drámai helyzetekre, s karizmája révén nagy hatással van másokra, így legtöbbször sikerrel jár céljai elérésében.

Olyan, mint a napfény, mely másokra sugárzik: az energia és tartás, mely belőle árad, sosem marad észrevétlen mások szemében.

Ambiciózus, önálló, energikus és optimista. Pozitív lényével, ellenállhatatlan humorával képes felüdülést hozni s bátorítani másokat még a próbára tevő helyzetekben is.

Vonzereje és intelligenciája révén képes valódi csapatot kovácsolni a körülötte lévőkből, büszkén és jól vezeti őket.

Szilárd háttér s egyben

biztos alap.

Hűsége megkérdőjelezhetetlen, barátsága erős… Őszintesége spontán és jellemének elengedhetetlen része: nem fél megmutatni önmagát s érzéseit.

Egy Oroszlán képes elérni, amit akar – s nem csak a munka terén. 

Életerős, lelkes és szórakoztató:

mások hódolatát nagysága mellett sugárzó, pozitív életérzése

és fantasztikus humora is kiváltja.

Egy Oroszlán sosem vonul vissza, ha nem akar – s nem inog meg magába vetett hite.

Ha valamit igazán akar, megtalálja a módját, hogy elérje: küzdő típus, tudatosan halad célja felé, nem retten meg sem a fenyegető körülményektől, sem a nehézségektől.

Fontos számára a méltó közeg, az Oroszlánnak szüksége van a biztos menedékre. Olyan otthonra, ahová visszavonulhat, ahol kényelemre lel, s ahonnan újra és újra kipihenten, feltöltődve indulhat útjára.

Az Oroszlán szerelme is intelligens és öntudatos kell legyen – hisz ragyogásában méltó társa csak úgy lehet, ha kellően magabiztos, harcra kész s határozott ő maga is.

Ha társában csalódnia kell, büszkeségét végzetesen megsértik vagy féltékennyé teszik, az Oroszlán kiábrándultságát arrogáns visszavágás s rideggé válás követheti…

Nem érdemes próbára tenni hát: a csalást, álságos viselkedést senkinek nem tűri el! Ha sokat bántják, fájdalmában megkeményedhet, fagyossá s távolságtartóvá válhat.

Szerelmi élete nagyon energikus: szenvedély, erotika jellemzi. Ha méltó párra nem lel, nem alkuszik meg, inkább egyedül marad… Élvezetét leli a hódításban s a kalandok izgalmában is.

Érzéseit a szerelemben is őszintén kimutatja. Tisztelettel viseltetik társa iránt, s akinek feltárja vonzalmát, az hűségére és feltétlen támogatására számíthat.

Szerettei, családtagjai nagyon fontosak számára. Védi, óvja őket s szívből mellettük áll bármilyen veszélyben. 

Párját a tenyerén hordozza, szinte fürdeti odaadásában – aki sokszor feltétel nélkül, csodálattal, odaadóan imádja őt. 

Mint erős bástya, biztos háttér áll szerelme mögött:

aki őt bántja, egy Oroszlán haragjával

kell, hogy számoljon!

 

One thought on “Az Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

  1. Nagyon szépen le van írva úgy érzem mintha csak nekem szólna! Imádom ezt, feltöltődöm egész lényemben, még erősebbnek érzem magam. Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.