You are currently viewing Havi Boroszkóp: Mit üzen a Jang Föld Majom hónapja? És persze milyen bor illik hozzá?

Havi Boroszkóp: Mit üzen a Jang Föld Majom hónapja? És persze milyen bor illik hozzá?

Már majdnem augusztus közepén járunk, felmerülhet, hogy már szinte vége is a hónapnak. Miért foglalkozunk akkor mégis most a hónap energiáival?

A kínai asztrológia szerint augusztus 7-én indult a Jang Föld Majom hónapja és szeptember 7-ig tart.

Ez a nyár nem mondható unalmasnak eddig az én életemben, és azt látom az elmúlt időszakot mindenki elég intenzíven élte meg. Felmerülhet a kérdés, hogy

szusszanhatunk akkor most egy kicsit augusztusban?

Elárulom: szerintem még nem…

A Jang föld a kősziklának, hegynek a tulajdonságaival írható le legjobban. Így mi is megtalálhatjuk magunkban a belső biztonságot, a stabilitást, ugyanakkor vágyhatunk rá a környezetünkben is.

A Majom állatjegy az elemek közül a Jang fémhez, azaz a harcoshoz tartozik. Most mi is könnyebben kiállhatunk azokért az értékekért, amiket fontosnak tartunk, illetve másokat is védelmünk alá vehetünk. Kaphatunk egy extra probléma megoldó képességet is, jöhetnek olyan ötletek, amelyek segítenek.

Ugyanakkor a hagyományos kínai asztrológia szerint a majom és a tigris nem barátok, így amikor ők találkoznak, akkor várható vita, változás, akár konfliktus. Én úgy gondolom a változás maga az élet, csak az nem mindegy, hogy elébe megyünk és mi is generáljuk, vagy csak elszenvedjük azt…

Mivel augusztusban kapunk egy extra teremtő energiát is ezzel a két állattal, így gondoljuk végig, mit is szeretnénk igazán mi az év hátralévő részében, mit szeretnék most elindítani?

Kezdjünk el teremteni és használjuk ki a változás lehetőségét! Mint a szörfös amikor meglovagolja a hullámokat, tegyük mi ezt a változással és lehetőségekkel!

Ha érdekel bővebben az augusztusi előre jelzésem, nézd meg a videómat!

Mivel az asztrológia mellett a másik szerelmem a bor, így természetesen most sem maradhat el a borajánlóm.

Most szeretném az egyik saját borunkat ajánlani, amit igazi nyári bornak tartok. 2020-ban mi is csak kapkodtuk a fejünket a történések hatására, ugyanakkor a furmint esetében korábban kezdtük a szüretet, mert egy gyümölcsösebb, könnyebben ihatóbb bor volt a cél.

A furmintot azért (is) szeretem, mert nagyon sok arca van a komoly, testes bortól, a nyáron, akár fröccsnek is iható verzióig, és akár az édesig is.

fotó: Pure&Pastel Photography

A mi birtok furmintunk most jól behűtve megfelelő kísérője lehet a változásoknak és a nyári napoknak is.

Próbáljátok ki, és írjátok meg, tetszett-e!

Szeretettel várlak a Boroszkóp Facebook csoportomban , teremtő augusztust kívánok Neked!

Árvay Angelika
kínai asztrológus, Intuyching instruktor, nemzetközi borakadémikus
www.boroszkop.com

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?