You are currently viewing Havi Boroszkóp: Mit üzen a Jang Tűz Ló hónapja? És milyen bor illik hozzá (nem csak) a lovaknak?

Havi Boroszkóp: Mit üzen a Jang Tűz Ló hónapja? És milyen bor illik hozzá (nem csak) a lovaknak?

A kínai asztrológia szerint a Jang Tűz Ló hónapját éljük júniusban, ami egészen július 7-ig tart.

Mit is jelent ez a mindennapokban?

A Jang Tűz esetében képzeljük el a napot vagy a vulkánt és gondolkozzunk el milyen tulajdonságok jutnak az eszünkbe? Azok a jellemzők ugyanis, amelyeket beazonosítunk most júniusban, számunkra is elérhetőek lesznek.

A nap meleget hoz az életünkbe, szükséges ahhoz hogy a növények fejlődni tudjanak. Mi is vidámabbak vagyunk általában, ha napsütéses az idő. Ide kapcsolható a pozitivitás, a lelkesedés, a lelkesítés és a közösség építés is.

A Ló jellemzői is rányomják hatásukat a hónapra. A Ló évében, hónapjában, napjában vagy évében szülöttek általában szeretik az embereket, szeretnek csoportokhoz tartozni és beszélgetni. Fontos számukra a szabadság. A lovak szeretnek szabadon nyargalászni a mezőn és sokszor megérzik a környezetük apró érzelmi rezdüléseit is.

Júniusban sok tűz energia vesz körül bennünket, így könnyebb kapcsolódnunk másokkal és fellelkesülni is. Ha szeretnénk valamit, most keressük meg hozzá a motivációt. Ehhez a mostani YouTube videómban adok egy kis segítséget, ha érdekel, itt találod:

Mivel az asztrológia mellett a másik szerelmem a bor, így most is ajánlok egy bort,

ami szerintem illeszkedik a júniusi energiákhoz:

A hónapban a tűz dominál, ezért mi más illeszkedhetne jobban mint egy tüzes Kadarka?

Bár elsőre egy jól behűtött fehér bor jutott eszembe amely tompíthatja a tüzet, viszont egy megfelelő hőmérsékletű Kadarka talán még jobb választás lehet.

Nem könnyű a Kadarkával mint szőlővel dolgozni, mivel elég érzékeny. A végeredmény miatt viszont egyre többen megteszik.

A borban a gyümölcsök (meggy, cseresznye, bogyós gyümölcsök) mellett igazán izgalmas a paprika és az édesebb fűszerek (ánizs, vanilia). Mivel magasabb savban, viszont alacsonyabb tanninban ezért nagyon jól iható bor kerülhet a poharunkba- nyáron is.

Egészségetekre!

Árvay Angelika
kínai asztrológus, Intuyching instruktor, nemzetközi borakadémikus
www.boroszkop.com

(kezdőkép: Pixabay)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?