You are currently viewing 4+1 rendhagyó karácsonyi vásár

4+1 rendhagyó karácsonyi vásár

Mi a közös egy vidámparkban, egy hegytetőn lévő kastélyban, egy tengerparti város gótikus negyedében vagy épp az arab sivatagban?

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat a hagyományostól eltérő karácsonyi vásárokat mutat be, hiszen hiába a szokatlan helyek, ha a karácsony fényei, hangjai, illatai és ízei vesznek körül minket, akkor az ünnepi hangulat garantált.

Magyarország tele van jobbnál jobb karácsonyi vásárokkal. A Kiwi.com most olyan külföldi városokba repít minket, ahol a megszokottól kicsit eltérően, de ugyanúgy ünnepi hangulatba kerülhetünk. „A decemberi utazások során óhatatlanul találkozhatunk karácsonyi vásárokkal, amelyek – nem véletlenül – hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nincs is jobb módja egy másik kultúra megismerésének, mintha felfedezzük, hogyan ünnepelnek az ott élők” – mondja Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com customer experience igazgatója.

A karácsonyi vásároknak több évszázados hagyományuk van, német nyelvterületről már a 14. századból említik az elsőket. Kezdetben egynapos rendezvények voltak, és a karácsonyi ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat lehetett beszerezni. Idővel nemcsak hosszabbodni kezdtek, de több érdekes programot is kínáltak, és egyre látványosabbá is váltak. Mára nemcsak Európa-szerte, de a világ számos különböző pontjain találhatunk adventi vásárokat még olyan kultúrkörökben is, ahol a karácsonyt nem is ünneplik. A Kiwi.com utazási technológiai vállalat összeállítása Koppenhága, Stuttgart, Krakkó és Barcelona ikonikus vásárai mellett bemutatja azt is, hogy a Dubajba látogatók miképp hangolódhatnak az ünnepekre.

Vidámparki forgatag Koppenhágában

A hygge-szezonban számos figyelemre méltó karácsonyi vásár várja a dán fővárosba érkezőket. A Kiwi.com azt javasolja, hogyha Koppenhágában járunk az ünnepi időszakban, akkor mindenképp látogassunk el a Tivoli Gardensbe. A Tivoli Gardens egy egész évben nyitva tartó vidámpark fényei messziről vonzzák a koppenhágaiakat és az idelátogatókat: az ünnepi időszakot itt különösen színes, zenés, tűzzel, füsttel, lézerrel és vízzel kiegészített fényshow-val idézik meg.

A leglátványosabb a Tivoli-tó feletti hídról, szóval mielőtt vagy miután végig jártuk a piaci bódék és körhinták forgatagát, érdemes ide is elsétálni egy csésze meleg gløggal, azaz a dánok forralt borával a kezünkben. Koppenhágába a Kiwi.com-on decemberben már 9719 Ft-tól találhatunk jegyet. A Tivoli Garden karácsonyi vására oltási igazolással november 19. és január 2. között várja a látogatókat.

Ünnepi romantikázás Stuttgart közelében

Németország a karácsonyi vásárok bölcsője, bármerre is járunk, szinte biztos, hogy találunk többet is. A Kiwi.com különösen ajánlja a Hohenzoller-kastély vásárát, amely egy hegy tetején található, Stuttgarttól kb. 65 km-re. Az impozáns épület az év bármely időszakában meseszép, sokak szerint a Harry Potter-film Roxfort-kastélyát is ez ihlette. Karácsonykor azonban a télnek és a gyönyörű díszítésnek köszönhetően különösen magával ragadó látvány.

A Royal Winter Magic vásáron a kastély belső terein és a kertjében sétálva belekóstolhatunk a nemesek és királyi családok karácsonyi világába. Az udvari bolond buborékot fúj az udvaron, és időnként még a Mikulás is betoppan. A Kiwi.com oldalon decemberben már 35 659 forinttól találhatunk repülőjegyeket Stuttgartba. A november 25. és január 9. között nyitva tartó vásáron a jelen intézkedések szerint kötelező az online jegy mellett az oltási igazolás is.

Saját karácsonyi üveggömbkészítés Lengyelországban

A krakkói betlehemek nem véletlenül tartoznak az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé. Krakkó piactere a központja a karácsonyi vásárnak, a nyüzsgő hangulatot nemcsak sétálva, hanem lovaskocsin ülve is átélhetjük. Ha Krakkóban járunk, mindenképp látogassunk el a 23 km-re fekvő ARMAR-ban található kézműves karácsonyi üveggömb készítőhöz. Nincs is jobb szuvenír, mint egy ízlésünk szerint elkészített karácsonyfadísz. A Kiwi.com-on már 4719 Ft-tól találhatunk decemberben repülőjegyet Budapestről Krakkóba. A november 26. és január 2. között nyitva tartó vásárt az érvényben lévő COVID-19 intézkedések betartása mellett rendezik meg.

Fenyőillat Barcelona gótikus negyedében

A La Fira de Santa Llúcia egy utcai, karácsonyi vásár Barcelona gótikus negyedében, a katedrális előtt. Az idei már a 235., hiszen a legkorábbi feljegyzés a piacról 1786-ból származik. A vásár különlegessége, hogy a 170 standjából több mint 140-en kizárólag karácsonyi portékát, pl. jászolokat, figurákat, gömböket, koszorúkat árulnak. Ezeken kívül több mint 25 standon találhatunk ajándéktárgyakat, például textil kiegészítőket, kerámiákat, ékszereket, bőrárut is. Az idei vásáron több mint 20 kivilágított karácsonyfa várja az érdeklődőket, több gyerekprogrammal is készülnek, és számos karácsonyhoz kapcsolódó tevékenységet, előadást is megtekinthetünk.

A meglehetően fura katalán hagyomány központi figuráját, a Caga Tió-t is megvehetjük a vásáron. A Caga Tió vagy Tió de Nadal nem más, mint egy farönk, amit a katalánok etetnek karácsony előtt, hogy aztán ajándékot adjon nekik. A Caga Tió eredetileg egy üreges rönk volt, most már lábakon áll, széles mosolyú arcot, piros sapkát, sőt, háromdimenziós orrot is kapott. A Kiwi.com-on decemberben már 11 111 Ft-tól találhatunk Barcelonába.* A november 26. és december 23. között nyitva tartó vásár a jelen intézkedések szerint körbe van kerítve, kötelező az arcmaszk, és ellenőrzik a távolságtartást.

+1: Karácsonyi vásár a sivatagban

Dubai minden sarkon meglepetéseket tartogat. Nemcsak fedett sípályákat kínál, hanem az ünnepek alatt karácsonyi vásárt is szervez a sivatagba. A Bab Al Shams téli fesztiválprogramja igen gazdag: többek között karácsonyi énekléssel, élőzenével, 40 méteres karácsonyfával és több mint 50 standon helyi specialitásokkal várja az érdeklődőket, akik a decemberi 27 Celsius-fokban, a pálmafák alatt karácsonyi ajándékokat vásárolhatnak. A Kiwi.com oldalon decemberben már 54,340 Ft-tól lehet jegyet találni Dubajba. A Bab Al Shams karácsonyi vására december 10. és december 21. között látogatható az érvényben lévő COVID-19 előírások betartása mellett.

A jelenlegi helyzet miatt a Kiwi.com azt javasolja az utazóknak, hogy indulás előtt minden esetben tájékozódjanak a célállomáson érvényben lévő aktuális Covid-19 szabályokról.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?