You are currently viewing 5+1 tipp a minimalista karácsonyi asztalhoz

5+1 tipp a minimalista karácsonyi asztalhoz

Természetes anyagokat használva bárki könnyedén megterítheti a szerény és bájos karácsonyi asztalt.

Az egyszerűségnek megvan a maga szépsége, például a fehér szín tökéletes alapot ad a díszítéshez. Válasszuk ki a megfelelő darabokat és látni fogjuk, hogy excentrikus elemek nélkül is tökéletes kompozíciót hozhatunk létre. Hagyjuk, hogy vendégeinket is elbűvölje a karácsonyi asztal egyszerű, de mégis igényes megjelenése!

1. A tökéletlenség előny

Bár a klasszikus formájú porcelándarabok soha nem mennek ki a divatból, ne féljünk a szokatlan formák használatától. Például a szabálytalan formájú agyagkerámia tányérok tökéletesen illenek az ünnepi asztalra. Ha olyan semleges színben választjuk ki a kiegészítőket, mint a fehér, krém vagy szürke, biztosak lehetünk benne, hogy elegáns benyomást érhetünk el velük.

Bonami-tipp: Kombináljuk bátran az eltérő étkészleteket! Például használhatunk egy szürke lapostányért és egy eltérő színű mélytányérral.

2. Egyszerű és ízléses evőeszközök

A magas minőségű evőeszközöket csukott szemmel is felismerjük. A minimalista megjelenésű és lágy színű evőeszközök még elegánsabbá varázsolják az ünnepi asztalt. Válasszunk rézszínű evőeszközkészletet és az ételekről készült képek garantáltan még szebbek lesznek.

3. Szalvéta, mint dísz

A szalvéták az asztal díszei lehetnek, különösen a lenből készült darabok. Érdekes anyagjukkal vonzóvá teszik az asztal megjelenését. Nemcsak organikusak, antibakteriálisak, de minden mosás után még puhábbá válnak. Nem feltétlenül kell bonyolult formákat hajtogatni a szalvétákból, csak kössük össze a végüket egy zsinórral. Adjunk hozzá egy faágat, fahéjrudat, mézeskalácsot vagy fenyőtobozt és kész is az ünnepi dekoráció!

4. Poharak, amelyek nem mennek ki a divatból

A karácsonyi szezon alatt felszolgált italoknak is kiemelt figyelem jár. Elvégre egy tökéletes borospohár a bor ízét és színét is még tökéletesebbé varázsolja. Az egyszerű formák megfelelőek erre a célra és az ünnepek után is bármikor használhatjuk őket. Fehérborhoz a tulipán alakú pohár a legalkalmasabb, míg a pezsgőhöz a hosszúkás pohár illik a legjobban.

5. Egyszerű dekorációk

Ha még mindig marad némi hely az asztalon, használhatunk gyertyatartókat, vázákat és olyan természetes dekorációkat is, mint például a fenyőtoboz és más karácsonyi hangulatra emlékeztető kisebb tárgyak.

5+1. Fontos a kényelem

Az asztal megterítése mellett gondoljunk a kényelmes ülőhelyekre is. Válaszunk a székekre és padokra helyezhető szőrméket! A vendégek otthonosan érezhetik magukat és az étkező hangulatát is felfrissítik. Ezekkel a kiegészítőkkel olyan légkört teremthetünk az otthonunkban, mintha egy kis hegyi kunyhóban vagy erdei faházban ünnepelnénk a karácsonyt.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért
és adventi, valamint karácsonyi inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?