You are currently viewing 7+1 könyv, mellyel meglephetünk valakit az ünnepekre

7+1 könyv, mellyel meglephetünk valakit az ünnepekre

A legtöbb könyv talán karácsonykor talál gazdára. Talán mert ezzel örömet okozhatunk azoknak, akik a mai felgyorsult világban lelassulnának picit.

Olvasni jó. Az olvasás gyarapít, szemben sok más, gondolkodásra kevésbé ösztönző tevékenységgel. Bekuckózni egy pohár forró csoki vagy gőzölgő tea és némi bejgli társaságában a kanapéra, az felbecsülhetetlen.

Ehhez ajánlunk most nektek néhány olyan könyvet, amit érdemes beszerezni magunknak vagy szeretteinknek.

Alexandra Benedict: Gyilkosság a karácsonyi expresszen

https://europakiado.hu/konyv/regeny/krimi/alexandra-benedict/gyilkossag-a-karacsonyi-expresszen/

18 utas, 7 megálló, 1 gyilkos. Rejtélyek és rejtvények – mintha csak Agatha Christie írta volna!

„Kérjük, fejezzék be a felszállást, az ajtók záródnak!” Senki sem sejti, hogy a vonat a pokolba tart, és többeknek nincs visszaút!

A könnyeden és lendületesen, mégis élesen-tüskésen fogalmazó Alexandra Benedict, miközben komoly társadalmi problémákat is belesző karamellától ízes és kvízes karácsonyi krimijébe, nem felejti el leróni tiszteletét a műfaj királynője, Agatha Christie előtt.

További újdonságok az Európa Kiadótól ide kattintva böngészhetők: https://europakiado.hu/konyvlista/europa_ujdonsagaink

Lucy Score: Karácsonyra állni fog!

https://alexandrakiado.hu/konyv/regeny/romantikus/lucy-score/karacsonyra-allni-fog-termeszeti-katasztrofa-utani-romeltakaritas-meg-sosem-volt-ennyire-szexi/

Lucy Score, az Amin sosem leszünk túl szerzője ezúttal a karácsonyi vásáráról híres Merry városkájába hívja az olvasót.

Egy hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever. Catalina King valóságshow-sztár számára ez a tökéletes kihívás! Tévécsatornája vállalna minden költséget, és elvégeznék az összes felújítást, ha cserébe sorozatot forgathatnának a munkálatokról.

Azonban a mogorva, de szexi Noah Yates polgármester egyáltalán nem így gondolja. Hamisítatlan karácsonyi hangulat, csípős szóváltások és forró jelenetek a kisvárosi romantikus regények koronázatlan királynőjétől!

További ünnepi könyveket itt találhatsz az Alexandra Kiadócsoporttól: https://alexandrakiado.hu/media/unnepi-temaju-konyveink

Hulej Emese: Unoka Gerbeuad-házból – Edith története

https://jaffa.hu/unoka-a-gerbeaud-hazbol

A legendás cukrász egyik leszármazottjának történetét meséli el a könyv.

A címszereplő, Elischer Edith jólétben nevelkedett, ám amikor kellett, fényesen helytállt: segített a legismertebb magyar zsidó családnak a német megszállás után, nyilasokkal hadakozott, és később nem törték meg az ÁVH kihallgatói sem.

Kevés híján hat évet töltött a kommunisták börtöneiben, rettenetes körülmények között, elképzelhetetlenül messze kerülve a Gerbeaud fényes termeitől.

Nem elégtétel és nem jóvátétel, de tény: Edith élete vége felé emberi helytállásáért átvehette a francia Becsületrendet.

A Jaffa Kiadó további újdonságait itt éred el: https://jaffa.hu/ujdonsagok

Peller Mariann: A Nílus gyermeke

https://www.libertinekonyvesbolt.hu/Konyvek/Libertine-Konyvkiado/A-Nilus-gyermeke

Peller Mariann spirituális szerelmi regénysorozata a mára közönségkedvenccé vált Végtelen kísértéssel kezdődött, majd a Szerelemszövetséggel folytatódott.

A Nílus gyermeke a főhősök különleges, téren és időn átívelő kapcsolatának újabb rétegébe enged bepillantást.

A Libertine Könyvesbolt kínálata itt érhető el: https://www.libertinekonyvesbolt.hu/konyvek

Szigeti Ildikó: Pszichosztriptíz – Terápiás valóságok

https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/akciok-255/eletmod-lelek-pszichologia-84/pszichosztriptiz-terapias-valosagok-szigeti-ildiko

A terápia nem ciki! Felszabadító hatású kötet a terápiába járásról a kliens és a pszichológus nézőpontjából.

Szigeti Ildikó nem áltatja klienseit azzal, hogy nála van a bölcsek köve, vagy mindenkinél el lehet érni változást, vagy ha sikerült, az a változás életre szóló lelki immunitást ad számára.

Tisztában van lehetőségei korlátozott, mégis sokszínű mivoltával. Legfőbb eszköze a humor, amit minden pszichológusképzés során tanítani kéne.

A kötet jóval több annál, mint önismereti mű: iróniával, életszeretettel megírt könyv arról, milyen érzés megérkezni élethazugságainkból a terápiás valóságba, utána pedig saját önazonos életünkbe.

A 21. század Kiadó újdonságait itt találod: https://21.szazadkiado.hu/friss-ujdonsagok

Paul Auster: Baumgartner

https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/friss-ujdonsagok/baumgartner-paul-auster

Seymour Baumgartner kilenc éve gyászolja feleségét, kilenc éve él lángoló fájdalomban, csonkolt lelki végtagokkal, hiszen a felesége volt az a fele, aki őt éppé és egésszé tette.

A fantomfájdalmak lázában aztán egy napon kétszer is belehasít a valódi, fizikai fájdalom. Megégeti a tenyerét, és a térde is majdnem eltörik. A fizikai fájdalom eme két jelképes pillanatával kezdődik a gyógyulás és az emlékezés története.

Az emlékezés Auster trükkös kaleidoszkópikus technikájának köszönhetően a főszereplő fiatalkorának, szerelmének és felesége írásainak egymásra tükröztetésével jön létre.

Spirálisan, a múltból a pillanatokat fel-felcsippentő dramaturgiával építkezik a regény, mely egyszerre örvény, ami lehúz az érzelmek mélyére, és lajtorja, ami felvisz a lelki megértés szféráiba.

A 21. század Kiadó újdonságait itt találod: https://21.szazadkiado.hu/friss-ujdonsagok

Egill Bjarnason: A megkerülhetetlen Izland – Hogyan változtatta meg egy kis sziget a világ történelmét

https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsadalomtudomany/a-megkerulhetetlen-izland

Ez a könyv történelmi körútra vezeti az olvasókat, bemutatva, hogy Izland milyen döntő szerepet játszott olyan változatos eseményekben, mint a francia forradalom, Izrael állam megalapítása vagy a női egyenjogúság kivívása. Ez a szerény nép újra meg újra a történelmi események frontvonalában találta magát és formálta az általunk ismert világot.

Kötelező olvasmány mindenkinek, aki arról álmodik, hogy Izlandra utazzon.

A Líra kínálata itt érhető el: https://www.lira.hu/hu/kategoria/konyv

+1 Charles Dickens: Karácsonyi ének

https://www.libertinekonyvesbolt.hu/Konyvek/Libertine-Konyvkiado/Karacsonyi-enek

Charles Dickens klasszikusa ezúttal Barkóczi András fordításában és Lisa Aisato, a világhírű norvég képzőművész és illusztrátor egyedi hangulatú, szemet gyönyörködtető képeivel teszi teljessé a legszebb ünnepet.

A világ leghíresebb karácsonyi története csodaszép új kiadásban. A karácsony szerelmeseinek kötelező beszerezni!

Boldog, olvasmányos ünnepeket kívánunk!

(kezdőkép: Pexels)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?