You are currently viewing A Carrie Magazin szerkesztőségének és szerzőinek karácsonyi üzenete

A Carrie Magazin szerkesztőségének és szerzőinek karácsonyi üzenete

Szeretettel küldjük minden kedves olvasónknak a szerkesztőség és a Carrie Magazin szerzőinek karácsonyi jókívánságait!

Karácsony.

Nekem ez a szó többet jelent a mit kapok, mit adok várakozásánál. Igazából egyfajta várakozás volt eddig… idén valami más lett. Egy olyan szimbolikus érték, ami csak a szeretetről, csak a családról szól.

Ezt idén nagyon nehéz megélni, hiszen a home office – néha megspékelve egy kis covid karanténnal – miatt nagyjából egymás agyára megyünk.

Azon nevetünk Survivor Karácsony van. És nagyjából tényleg így van. Az idei ünnepünk a szeretet, és a család mellett a túlélés is, a „jövőre találkozunk” jelképe lett.

A gondok eltörpülnek, és távolból is egymásra hangolva dobban a szívünk.

Kívánom, hogy a szívdobbanások mellett, mindenkinek legyen olyan szeretetteli a karácsonya, amennyire csak lehetséges ez.

Pinkanyu

 

Kedves Olvasók!

Gondoltam karácsony alkalmából összeírok 24 dolgot, amit kívánok nektek.

Aztán rájöttem, hogy igazából elég egyetlen kívánság is, ami magába foglalja a többi 23-at.

Tehát: a nagyapám mindig azt mondja, az első az egészség, mert azt nem lehet pótolni. Csak az egészséges ember élhet boldog és teljes életet.

Éppen ezért kívánok én is jó testi és lelki egészséget nektek, mert ha ez pipa, akkor minden más vágyatok is teljesülni fog!

Kellemes ünnepeket és boldog karácsonyt kívánok!

Wadolowski-Balogh Orsolya

 

„Szép Tündérország támad föl szívemben

Ilyenkor decemberben”

Így kezdődik Juhász Gyula egyik legszebb karácsonyi verse, és olyan varázslatosan írja le azt az érzést, ami Jézus születésével elfog minket.

Idén én is, mint sokan ebben az olykor nagynak, máskor pedig igen szűkösnek tűnő világban, kicsit tartottunk az ünnepektől, a bizonytalantól, hogy lesz a közös a vacsora, vajon sikerül-e halat venni, ajándékot beszerezni?

Közben hajlamosak voltunk elfelejteni ennek az időszaknak a misztériumát. Azt, hogy eljött az ideje az elcsendesedésnek, a megpihenésnek, legyünk hálásak azért, ha megtehetjük mindezt és imádkozzunk azokért, akik most még nem.

Akárhol is ér minket az ünnep, itthon vagy valahol máshol, családi körben vagy egyedül egy gyertya mellett, lehet napokig tartó, vagy csak egy pillanat, legyen rajta áldás, békesség, szeretet.

Nagy-Ricsóy Nóri

 

Nekem minden karácsony egy kis emlékbuborék, képekkel, illatokkal, hangokkal, érzésekkel.

Kislány koromból való emlékeimben odavoltam a nagy karácsonyi ünneplésekért, amikor jöttek a rokonok vagy mi mentünk két ünnep között. Emlékszem nagymamám elegáns ruháira, gyöngysorára, kifogástalan frizurájára. Érzem a hajlakk illatát is, meg a bejglit, zserbót és a „rettenetes” halat. A másik nagymamámnál a férfiak kertből beszűrődő harsány nevetése az első, ami eszembe jut, ahová azért lettek száműzve, mert olyan büdös szivart szívtak, hogy nagyi a tornácon sem tűrte meg őket. Mi meg bent vigadtunk rajtuk a fahéj, alma meg édessüti illatú melegben. Aztán amikor behozták magukkal a hideget, előkerült a káposzta és annyi volt a szelíd illatoknak.

Tiniként már nem igazán rajongtam ezekért az összejárásokért és az egyik legszebb karácsonyi emlékem, amikor egy rokonlátogatás végén én már fent hallgattam egy új, bakelit lemezt, amit akkor szántott először a tű. Azután nem sokkal később jelentéktelenné, nyűggé vált pár ünnep.

Majd voltak munkával, magányosan, szerelmesen, családban, kettesben töltött karácsonyok, de igazi akkor lett újra, amikor tágra nyílt gyerekszemek nézték az óriás-színes-fényes-ragyogó-csillagszórózós fát. Olyan élmény ezt látni és közben a férjed kezét megszorítani, mint semmi más. Egy gyerek hiszi, érzi, tudja a csodát. Az ünnepét és az életét.

Álljunk idén most mi is úgy a fa mellett, mint egy gyerek, aki hiszi-érzi-tudja a csodát. Szükségünk van rá.

Áldott, békés ünnepet kívánok mindannyiunknak!

Legéndi Adrienn

 

Márai Sándor a gondolatait csodásan megfogalmazott köntösbe öltözteti, őszinte, igaz szavai színt visznek a mindennapok körforgásába, és szebbé varázsolják azokat. Többek között ezért (is) választottam Márai-idézetet, mellyel nagyon boldog, békés és áldott karácsonyt kívánok minden kedves olvasónknak!

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

Eötvös Natália

 

AZ ÜNNEP AZÉ AKI VÁRJA

Aki magot szór ablakába

és gyertya vár az asztalán.

A várók nem várnak hiába.

Egy angyal kopogott talán?

Szárnysuhogás az ablakon túl –

vigyázz! Kinézni nem szabad!

Künn az angyalhad térül-fordul,

egy pillanatra látszanak.

A karácsonyfát hozzák – hallod?

– egy koppanás, és leteszik.

Fényben úszik az üvegajtód,

s megint suhogás. Mi ez itt?

Zöld angyaltoll: egy kis fenyőág,

karácsonyszagú és meleg.

“Gyújtsd meg a legutolsó gyertyát!”

Ez az angyali üzenet.

És be is mehetsz – vár az ünnep,

és minden zárt ajtót kitár.

A fa alatt angyalok ülnek –

az ünnep azé, aki vár. (Szabó T. Anna)

Ezzel a verssel szeretnék áldott, békés karácsonyt kívánni a Carrie Magazin olvasóinak!

Ottlik Judit

 

„A csoda azé, aki hisz benne!” 2020 semmilyen szempontból nem volt egy szokványos év. A karácsony sem lesz az, ennek ellenére remélem mindenki megtalálja benne az igazi csodát.

A mézeskalács illatát, a bejgli isteni ízét, a forralt bor melegét, a karácsonyfa fényét igazán szűk családi körben is élvezhetjük. Legyünk hálásak, hogy egy újabb áldott ünnepet tudhatunk magunkénak, és csordultig reménnyel és szeretettel köszöntsünk egy új, jobb évet! Mindenkinek áldott békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

Somogyi Eszter

 

„A szívem mélyén mindig karácsony van. A szívemben rejtegetett zug, ahova visszajárok örülni, maga a karácsony.” (Szabó T. Anna)

„A Jézuska nem hoz semmit. Neki sem volt semmije. Csak egy szál köntöse, arra is kockát vetettek a katonák a halála után. A Jézuska csak békét tud hozni, és csendet a szívben, és szeretetet, ami a világ legnémább, legnyugodtabb, legszótlanabb állapota. Láthatatlan.” (Müller Péter)

Békés, boldog ünnepet kívánok!

Gyurkó Helga

 

Sütemény-illat, narancs, fahéj, dió, mák, gyertyaláng, szaloncukor, fenyőfa, csillogó díszek, angyalkák. Ezek mind eszembe jutnak a karácsony szó hallatán. De mindezek pusztán üres szavak és csak keret lennének kép nélkül, ha nem töltődnének meg tartalommal, azzal a festménnyel, amit úgy hívunk: szeretet, boldogság, család és persze az idén mindennél fontosabb egészséggel.

Más ez a karácsony, mint az eddigiek. Nem, vagy nem úgy tölthetjük együtt a szeretteinkkel, mint korábban. De ha picit jobban belegondolunk, ahhoz hogy jövőre újra megölelhessük őket egészségesen, ahhoz most szükség van minden erőnkre, türelmünkre és szeretetünkre.

Viszont ha eddig sokszor azt mondtuk, hogy: „jövőre másképp lesz és majd nyugodtan, békésen készülünk és ünneplünk”, akkor most kaptunk erre is egy esélyt.

Éljünk vele, mert sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő…

Áldott, békés, egészséges és boldog karácsonyt kívánok!

Tomkó Bori
főszerkesztő

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?