Talán a legjobb dolog az ünnepi készülődésben látni szeretteink boldog pillantását és bezsebelni a bókokat, amit a szeretettel készített finomságokért kapunk.
A Bonami food stylistjai ezúttal négy nagyszerű a karácsonyi asztalra is kívánatos édességgel készültek. Készülődjünk együtt!
Karamellás cupcake
Hozzávalók (12 darabhoz):
Elkészítési idő: 40 perc, ebből 20 perc sütés
o 100 g vaj
o 160 g búzadara
o 1 tk vaníliaaroma
o 2 db tojás
o 200 g sima liszt
o 1,5 tk sütőpor
o 1 csipet só
o 50 ml tej
A krémhez:
o 300 g karamellkrém
o 400 g mascarpone
Díszítéshez:
o karamella
o 1 marék apróra vágott pekándió
1. A sütőt előmelegítjük 170°C -ra. A muffin formákat kivajazzuk vagy muffin kapszlikkal béleljük ki. A vajat és a cukrot verjük habbá, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és krémessé összedolgozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz keveréket hozzáadjuk a felvert vajas masszához, majd hozzáadjuk a tejet és sima tésztaállagúra keverjük.
3. Az előkészített muffin kapszlikat háromnegyed magasságig megtöltjük a tésztával és az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
4. A krémhez habverő segítségével karamellakrémet és mascarponét krémes állagúvá keverjük. Miután a tészta kihűlt a krémet díszítőzsák segítségével a süteményre halmozzuk és karamellával, valamint apróra vágott pekándióval díszítjük.
Mini pavlova
Hozzávalók (15-20 darabhoz):
Elkészítési idő: 30 perc + sütés 60 perc
o 4 db tojásfehérje
o 1 csipet só
o 240 g búzadara
o 1 ek kukoricakeményítő
o 1/2 ek borecet
A krémhez:
o 200 ml 30% -os tejszín
o 500 g mascarpone
o 2 ek porcukor
A díszítéshez:
o 1 marék apróra zúzott pisztácia
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A tojásfehérjét tegyük egy tálba, és adjunk hozzá egy csipet sót. Habverő segítségével verjük félig szilárdra a tojások fehérjét, majd fokozatosan adjunk hozzá a cukrot és keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha tesztelni akarjuk, hogy jó-e a hab, egy keveset az ujjaink között dörzsöljünk el.
2. Ezután adjunk hozzá a tojásokhoz kukoricakeményítőt és borecetet, majd keverjük tovább körülbelül egy percig. Akkor jó a Pavlova alapja, ha szilárd állagú és fényes.
3. Tegyük az elkészült habot töltőzsákba, és formázzunk belőlük körülbelül 5 cm átmérőjű mini Pavlovákat. Középükön alakítsunk ki apró mélyedéseket, ezekbe tudjuk majd a krémet tölteni.
4. Amikor a masszát a sütőbe tesszük azonnal csökkentsük a hőmérsékletet 120 ° C-ra. Ezután 60 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben. A sütés végeztével a Pavlováknak kívülről szilárdnak és belül rugalmasnak kell lenniük.
5. Ezalatt turmixgép segítségével verjük kemény habbá a tejszínhabot és fokozatosan óvatosan adjuk hozzá a mascarponét és a cukrot. A krémet tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
6. Tálaláskor töltsük meg a mini Pavlovákat a krémmel, dekorációként pedig szórjuk meg apróra zúzott pisztáciával.
Az édesszájú vendégek, legyenek akár gyerekek, akár felnőttek, imádni fogják, ha egy szuper sütizős sarokkal várod őket.
A jó hír, hogy nem feltétlen a legmacerásabb receptekből lesznek a legfinomabb sütik! Próbáld ki ezeket az egyszerű recepteket, amikkel szuper finom és jól dekorálható sütiket készíthetsz! Nyűgözd le a vendégeid süti nyalókával, melyet a Kitchen Story bloggerének receptjével könnyedén összedobhatsz!
Csokis cake pop (sütés nélkül)
Hozzávalók (20 darabhoz):
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
o 150 g piskóta
o 50 g dió
o 4 evőkanál porcukor
o 2 evőkanál kakaó
o 1 teáskanál mézeskalács fűszer
o 50 g vaj szobahőmérsékleten
o 200 g mascarpone
A mázhoz:
o 200 g étcsokoládé
o 80 g vaj
A díszítéshez:
o liofilizált gyümölcsök
o apróra zúzott pisztácia
1. A piskótát és a diót helyezzük egy turmixgépbe és keverjük össze, majd öntsük egy tálba és adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverjük össze alaposan.
2. Adjunk hozzá vajat és mascarponét a laza keverékhez. Addig keverjük, amíg tömör masszát nem kapunk. Hagyja hűlni a hűtőben legalább 30 percig. A vajat és a törött csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk.
3. A kihűlt tésztából formázzunk golyókat, és helyezzünk bele egy nyalókás rudat a közepükbe. A nyalókákat áztassuk be a csokimázba, és fedjük be az Ön által választott díszítéssel. Hűtve rendszeresen egy éjszakára vagy legalább 2 órára hűtőszekrénybe
tesszük.
Panna cotta fehér csokoládéval és málnával
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
o 500 ml 30% -os tejszín
o 70 g kristályosított cukor
o 1 db vaníliarúd
o 1 csipet só
o 3 db zselatinlap
o 100 g fehér csokoládé
A díszítéshez:
o friss málna
o liofilizált málna
1. Öntsük a tejszínt egy kisebb edénybe, és melegítsük fel forráspontig. Ne feledjük, a tejszínt nem szabad felforralni, időben vegyük le a tűzről. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd habverővel addig keverjük, amíg a cukor krémes állagú nem lesz.
2. Egy mélyebb tányérba öntsünk kevés vizet, és helyezzük bele a zselatinlapokat. Amikor megpuhulnak, vegyük ki a lapokat és nyomkodjuk ki a felesleges vizet, majd adjuk hozzá a tejszínhez, és jól keverjük össze.
3. A darabokra tört törött csokoládét vízgőz felett egy hőálló tálban megolvasztjuk. Ezután lassan folyamatosan kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínes keveréket.
4. Az elkészült panna cottát poharakba adagoljuk, és mielőtt hűtőbe tennénk 4-5 órára szobahőmérsékletre hűtjük. Tálaláshoz friss málnát és darabokra zúzott liofilizált málnát használunk.
További hasznos tippekért, dekorációs megoldásokért és
adventi, valamint karácsonyi inspirációért,
valamint ünnepi konyhai kiegészítőkért látogass el a Bonami.hu oldalára!