You are currently viewing Fenntartható karácsony: Hogyan is készülnek a Lush ajándékcsomagjai

Fenntartható karácsony: Hogyan is készülnek a Lush ajándékcsomagjai

A tökéletes karácsonyi ajándékcsomag megtalálása nem is mindig olyan egyszerű feladat, szerencsére azonban a Lush ajándékcsapata szereti a kihívásokat.

Minden egyes csomagot, legyen szó kicsiről vagy nagyról, különös gondossággal terveznek meg és állítanak össze, kezdve a csomagba rejtett, kézzel készült kincsektől egészen a tetején ékeskedő masniig. Nézzük is meg, hogyan készülnek!

Az ünnepi választék kialakításakor fontos megtalálni az egyensúlyt, és figyelni arra, hogy mindenki, aki csak fontos, örömét lelje bennük. A Lush csapata szeretné, hogy ajándékcsomagjaik változatosak legyenek, és még jóval azután is hasznukat lehessen venni, hogy az ünnepi dekorációk visszavándorolnak a szekrény mélyére.

A többször használható fémdobozok, mint például a Sunset At The Lake csomagé, már önmagukban is felérnek egy ajándékkal. Ez a szépség, amit kimondottan úgy terveztek, hogy egész évben használni lehessen és senki sem érzi majd túl ünnepinek.

Fémdobozok, hosszúkás dobozok, kalapdobozok… tervezéskor nem csupán a mintát kell gondosan kitalálni, az alapanyag is legalább annyira fontos. Az idei karácsonyi kollekcióban olyan meglepő csomagolásokat is találsz, melyek alapanyaga egyébként hulladékként végezte volna. Van itt például banánrost Zambiából és lokta növényből készült loktapapír Nepálból.

A csomagolásnak akár saját funkciója is lehet. Az It’s Christmas Deer kendőcsomagolás például egy 100% biopamut kendő, a textilt kézművesek nyomják szitanyomással egy hagyományos szárinyomón. Kimosás után újra és újra használhatod.

Ha szeretnéd, hogy az ajándékozottad örökre megtartsa a csomagolást vagy tovább tudja ajándékozni, akkor neked szól a kendőcsomagolás! Ez az eredetileg japán hagyományokra visszatekintő textilcsomagolás számtalanszor használható és tökéletesen kiváltja az eldobható csomagolást. A Lush kendőcsomagolásai újrahasznosított műanyagflakonokból, biopamutból és vintage anyagokból készülnek. A Lush-nál 10 éve használják őket, és már több mint 50.000 kg vintage kendőnek sikerült így új életet adni.

Ha az ajándékok kicsomagolása után nem vagy biztos benne, hogy mit is csinálj a csomagolópapírokkal, elvégezheted a következő egyszerű gyűréstesztet:

Ha kicsit meggyűröd a papírt és úgy marad, akkor újrahasznosítható. Ha visszaugrik és kisimul, akkor nem. De nem kell aggódnod, a Lush csomagolópapírjai ugyanis mind újrahasznosíthatók és többször használhatók.

(képek: LUSH)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?