You are currently viewing Így lesz elegáns a karácsonyi asztal

Így lesz elegáns a karácsonyi asztal

Ha szeretnénk, hogy a szenteste elegáns legyen, akkor kezdjük az ünnepi asztallal. A szabály egyszerű – csak a legjobbal elégedjünk meg!

A hagyományos színekkel, a kecses formákkal, a karácsonyi motívumos porcelánnal és a csillogó kristálypoharakkal egyedi hangulatot varázsolhatunk az ünnepi asztalra. A Bonami szakértői segítségével utánajártunk, miként terítsük meg a karácsonyi asztalt modern stílusban, elegáns kiegészítőkkel és dekorációkkal.

1. Rendhagyó ünnepi asztal

Bár a fehér porcelánnal soha nem nyúlhatunk mellé, nem szabad félni egy kis kísérletezéstől. A motívumokkal díszitett étkészletek nemcsak feltűnő alakjukkal, de színükkel is vonzóvá tehetik az asztal megjelenését. A piros szín a tálalás során is ünnepi hangulatot teremt. Ha kiegészítjük a piros árnylatokat fehér vagy sötétzöld kiegészítőkkel, az egész asztal szellősebb benyomást kelt.

2. Elegáns asztalterítő

Válasszunk egyszínű asztalterítőt! A terítő széleinek legalább 30 cm-rel kell túlnyúlniuk az asztal mindkét oldalán. Az sem gond, ha esetleg egészen a padlóig lelógnak. Ha szeretnénk, hogy az asztal legyen a figyelem középpontjában, helyezzük az asztalterítőt egy csíkban az asztal közepére. Használjunk szalvétákat és vászon alátéteket is! A krémszín, a sötétszürke és a zsálya zöld kombinációja tökéletesen illik a piros terítékhez.

3. Az átlátszó pohár szépsége

Egy elegáns borospohár a bor ízét és színét is még tökéletesebbé varázsolja. Ha aranyszínű peremmel rendelkező darabokat használunk csak növelhetjük az ünnepi hangulat érzését.
A fehérborok és a szeszes italok nagy részét tulipán alakú pohárból célszerű felszolgálni, de a vörösborhoz használjunk inkább nagyobb öblű poharakat. Az ünnepi pezsgőhöz a hosszúkás
pohár illik a legjobban. Helyezzünk az asztalra egy kancsó vizet!

4. Elegáns tálalás

Valószínű, hogy a sütemények lesznek az ünnepi asztal főszereplői. Az asztal egyik részén egy teljes édesség bárt is kialakíthatunk! Ehhez ideális kiegészítők lehetnek a többszintes
állványok és a tálcák.

5. Karácsonyi dekorációk

A különleges pillanatokhoz különleges dekorációk illenek! Használjunk könnyed és visszafogottabb díszeket, amelyekkel az étkező ünnepi hangulatához is hozzájárulhatunk.
A koszorúk és a fényfüzérek tökéletes kiegészítők. A fényfüzérekkel asztalt vagy a komódot is díszíthetünk.

 

6. Ne feledkezzünk meg a gyertyákról!

Használjunk gyertyákat, amelyekkel romantikus hangulatot varázsolhatunk az ünnepi asztalra. A karcsú gyertyák nagyon elegánsak, de ügyeljünk arra, hogy ne akadályozzák a vendégek
zavartalan kilátását. Ha még mindig maradt hely az asztal közepén egy rövidebb fényfüzér segítségével még izgalmasabb a karácsonyi hangulatú asztalt készíthetünk.

 

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és
adventi, valamint karácsonyi inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

(képek: Bonami)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?