You are currently viewing Mini panettone – az olasz karácsonyi csoda

Mini panettone – az olasz karácsonyi csoda

Ismét egy karácsonyi sütemény, amit már régóta szeretnék elkészíteni, de általában meg is akadt a dolog azért, mert egyrészt nincs hozzá papírom – tudod, az a fényes cucc, amiben a panettone-ét árulni is szokták – de még igazán formám sem, amiben megsüthetném.

Viszont korábban vettem az Ikeában olyan szilikonos muffin formákat, ami sokkal magasabb, mint a hagyományos muffin formák, és már lassan kezdtem azt hinni, hogy ismét egy olyan valami foglalja az amúgy is szabad hely tekintetben hátrányos helyzetű konyhámban a területet, amit az életben nem fogok használni… erre szembejöttek velem ezek a kis cuki kalácsok… igazi win-win helyzet.

Az egyik főzős csatornán nézem lelkesen a karácsonyi főzős műsorokat. Köztük is az egyik kedvencem James Martin tematikus sorozata. Az egyik adásban készültek ezek a mini panettone-ék. Általában ritkán ragaszkodom az eredeti receptekhez, de azért egy sütemény esetében nem baj, ha az ember tartja magát a leíráshoz.

Vagyis ebben az esetben először annyit változtattam, hogy kihagytam a mazsolát, mert az ijedt arcú szőlőszem, és én, nem vagyunk túl jó barátságban egymással. Illetve a rum helyett narancs levébe, és rumaromába áztattam a kandírozott és aszalt gyümölcsöket, hogy az aprónép se maradjon ki a jóból, illetve a narancs héja is ment bele.

A cikk folytatásáért és a receptért kattint ide >>>

(forrás és fotó: Szotyi Creation)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?