You are currently viewing Sok csodás vállalkozó, egymást segítő nő egy helyen: ez a Mompreneurs!

Sok csodás vállalkozó, egymást segítő nő egy helyen: ez a Mompreneurs!

Az igaz barátok meghallgatnak és bólogatnak. Ismernek, támogatnak és melletted állnak. És ha ilyen barátai vannak az embernek, akkor őrülten szerencsés!

De ettől függetlenül lehetnek olyan kimondott gondolataink, amivel terhelhetjük a másikat. És jó lenne úgy beszélgetni, hogy a sok-sok ötletünket olyanokkal tudjuk megosztani, akik hasonló érdeklődéssel rendelkeznek.

Na, de hogy tudok megismerni hasonló gondolkozású nőket geográfiai korlátok nélkül? –ezt a kérdést tette fel magának Dellemann Erika. És már jött is a nagyszerű ötlete, amit meg is valósított.

Először egy külföldön élő magyar anyukáknak szóló vállalkozói csoportot hozott létre, mivel jelenleg ő Svájcban él, majd pár hónap múlva, mikor már magyarországi tagok is szerettek volna társulni, elgondolkozott.

Vajon ott is tudna működni egy önsegítő Mompreneur csoport?

Abban biztos voltam, hogy igény van rá. De vajon működhet úgy, hogy én is jól érzem magam, nem feszült a légkör, kedvesen és tisztelettudóan beszélgetnek a tagok? Létrejöhet úgy egy nagy létszámú csoport, hogy elfogadják, mindenki külön egyéniség és eltérő vélemények vannak? Tudjuk kellőképp tisztelni egymást? Tudunk együttműködni harc helyett? –ilyen dilemmákkal küzdött Erika a kezdetekben.

Viszont egyre jobban kezdte érdekelni a kérdés: akik már tudnak tanácsot adni kezdő vagy épp valahol megakadt vállalkozóknak, ahol a Google nem segít, vajon megteszik?

Őszintén? Fájt volna a NEM válasz! Ezért úgy döntöttem bebizonyítom, hogy működik. Voltak elképzeléseim, amiket mindenképp meg szeretettem volna valósítani.

Egy szuper légkör, egy segítőkész közösség szakértőkkel,

és természetesen egy jó nagy adag tisztelettel.

És ezt a szót nagybetűsen kiemelném.

Úgy vallom és gondolom, minden csak a kellő szóhasználaton múlik. Elmesélheted a véleményed (amely nem egyezik talán a másikéval) olyan tartalommal, hogy azzal a másikat nem sérted meg, de közben tisztán közlöd a saját álláspontodat, érveidet.

Létrejött a Facebook csoport mellett egy segítő Momp honlap is, ahol a vállalkozó nők regisztrálhatnak és megtalálhatják lehetséges partnereiket a gyümölcsöző együttműködés reményében.

A csoport mögött viszont nincs üzleti háttér, Erika nem akar semmit sem eladni a tagoknak, hanem

szeretett volna egy közösséget létrehozni, ahol fel tud töltődni minden vállalkozó

és vállalkozni vágyó nő, ha motivációra van szüksége.

De tud kérdezni is, ha elakadt, viszont nem egy személytől, hanem épp attól, aki kellő információval rendelkezik egy válasz megírásához.

És hogy ez mégis miért jó neki?

Nekem öröm és boldogság naponta a pozitív és inspiráló posztokat olvasni, nagy boldogság látni, hogy talán egy szabadabb légkört tudtam teremteni. Nagyon jó látni a folyamatos gyümölcsöző együttműködéseket. A blog és a csoport is közös erővel működik. Hiszem, hogy közösségben és összetartásban van az erő. –vallja Erika.

Mert mindenki ért valamihez, de senki nem ért mindenhez!

A csoport nagyon gyorsan akkorára nőtte ki magát, hogy a nagy csoport mellett regionális közösségek is indultak, illetve egy Mompreneurs Market Place, online piactér a vállalkozó nők számára. Ez utóbbiban segítőtársai is vannak Erikának, akik adminisztrátorként kordában tudják tartani a felületet. A Mompreneurs weboldalon pedig Kékesi-Palya Tímea és Mertl Eszter segíti az adminisztrációs és technikai gördülékeny működést.

Az online felületen való kapcsolattartás mellett offline találkozókra is nagy igény mutatkozott, így a regionális közösségek rendszeresen szerveznek ilyeneket is. Így a tagok egy-egy városban személyesen is találkozhatnak egymással egy jó kávé mellett.

Személyes tapasztalat alapján meg tudom erősíteni, hogy sok-sok értékes ismeretség, barátság és üzleti kapcsolat születhet a Mompreneurs csoporthoz való csatlakozás eredményeképpen.

Több cikk jelent meg a Carrie Magazin hasábjain is olyan női vállalkozókról, munkájukról, akikkel ebben a csoportban ismerkedtünk meg, de szakértőink közül is többet köszönhetünk ennek a közösségnek.

Tomkó Bori

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?