Állatos videóval biztatnak az otthonmaradásra

Nem könnyű sokáig otthon maradni, de most ezzel segíthetjük azokat, akik nap mint nap küzdenek azért, hogy legyőzzük a koronavírust. A világ első számú szódagép gyártója éppen ezért olyan videót készített, ami bemutatja, hogyan pihennek meg az állatok a kapóra jött plusz időben mindannyiunk közös otthonában, a Föld nevű bolygón.

A SodaStream úgy döntött, hogy még nagyobb figyelmet fordít bolygónk védelmére. Éppen ezért elhatározta, hogy műanyagpalackos szörpjeit lecseréli fém dobozosra. Ennek köszönhetően a következő 5 évben 200 millió műanyagpalacktól óvja meg a Földet.

Mindamellett a gyártó úgy számol, hogy vásárlóival közösen 2025-re 67 milliárd PET-palacktól kímélheti meg a bolygót, az otthon készített szódavízzel és frissítőkkel ugyanis feleslegessé válik az eldobható PET-palackok használata.

A SodaStream egyébként a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája. A készülék lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szódává vagy ízesített üdítőitallá.

Becslések szerint 2019-ben a SodaStream felhasználók 2 milliárd liter szódát készítettek készülékeik segítségével és összesen 5 milliárd PET-palacktól óvták meg a Földet. Így közvetve a műanyagpalackok gyártásával és szállításával járó környezetterheléstől is megkímélték bolygónkat.

Íme a fent említett, gyönyörű videó:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük