You are currently viewing Hogy takaríthat egy egyedülálló férfi a leggyorsabban?

Hogy takaríthat egy egyedülálló férfi a leggyorsabban?

Engedjétek meg, hogy egy rövid történeten keresztül adjak tippeket azoknak a férfitársaimnak, akik szintén hadilábon állnak a takarítással.

Az egész azzal kezdődött, hogy a barátnőmmel hosszú évek után különváltunk. Ennek nagyon sok hátránya van, de az egyik leggyorsabban szembetűnő a lakásom kinézete volt 2 hét után. Egy ideig nem foglalkoztam vele egyáltalán, amit muszáj volt, elpakoltam persze, de különösebb takarítást nem csináltam. Amúgy sem voltam túl jó passzban…

De egy idő után elegem lett a saját tehetetlenségemből, és végül nekiálltam én magam takarítani. Szégyen vagy sem, nem nagyon szoktam ilyesmit csinálni.

Találtam valami maradék fürdőszoba tisztítót, gondoltam jó lesz a tükörre, mert hogy az is a fürdőszobában van. Azzal nekiálltam lemosni az odaszáradt fogkrémet is, de csak még jobban elkentem és összemaszatoltam. Ettől csak elment a kedvem az egésztől és újra kaotikus lett a helyzet az egész lakásban.

Így muszáj volt meglépnem a következő szintet, hívtam édesanyámat, hogy mit hogyan és mivel kéne takarítani. Drága jó anyukám sajnos anno nem tanított meg takarítani, mert nálunk az volt a szokás, hogy a házimunkát ő végezte, férfiember nem. Most már azt mondom, sajnos…

Persze neki minden csempére külön tisztítószere van, amiket sem megvenni, sem használni nem fogok. Küldött egy részletes, kilométer hosszú listát, amit nagy nehezen elolvastam, de értelmezni már nem igazán volt erőm. El is engedtem ezt az egész témát, gondoltam majd úgyis lesz valahogy.

Persze nem gondoltam komolyan, ezért másnap felhívtam a személyi edzőmet, Rékát, aki egy edzésen még karantén előtt mintha olyasmit mesélt volna, hogy nem nagyon volt ideje takarítani a rengeteg edzés miatt, de valami csodaszerrel megoldotta pikk-pakk.

Meséltem neki, mennyire el vagyok havazva takarítás terén. Hál’ Istennek rögtön tudta miről beszélek. Ő egy univerzális üveg, ablak -és felülettisztító sprayt javasolt, amivel gyakorlatilag minden látható felületet a konyhában, nappaliban és a fürdőszobában nagyon szépen le tudok tisztítani. Ráadásul minden üvegfelületet is, az üvegasztaltól, az ablakon át a tükrökig, mindent.

Pontosan erre volt szükségem. Ez egy olasz termék, ami még egy plusz jópont volt nálam, mivel imádom az olasz életérzést és egy kicsit olaszos pasinak is tartom magam.

Emellett még öko termék is! Ezt éppenséggel tudom is, mit jelent, mert ezt az életmódot még a volt páromnak köszönhetem, amit egyáltalán nem bánok, mert szerintem is fontos a környezettudatosság. Gyorsan meg is beszéltük honnan és hogyan tudom megrendelni a csodaszert, amit nem véletlenül Multiusonak hívnak, mert valóban multifunkcionális. Én pedig vagy felfogadok egy takarítónőt hosszú távon, vagy pedig ilyen szerekkel egyszerűen körbetakarítom a lakást. Az utóbbit választom, mert

rájöttem, hogy férfiként nehogy már cikiben maradjak, ha éppen nincs nő a háznál!

És persze ha lesz, akkor is ha segítek majd neki, akkor több időnk marad egymásra!

Meg is lepődtem, milyen nagyon jó áron jutottam hozzá és pár napon belül ki is szállították. Nem nagyon voltam jártas ilyen témájú weboldalakon eddig, de most itt körbe is néztem és több dolgot is találtam. Például mosogatógép-tablettát, mosószert, öblítőt, mosogatószert, padlóápolót, de azért egy jó kis olasz bioparfümre is beneveztem, ki tudja, lehet hogy azzal fogom meghódítani a jövendőbelimet.

És azért biztos, ami biztos, anyukámnak is vettem egy szuper Multiusot, hátha…

Szóval férfitársaim, higgyétek el, nem akkora misztikum ez a takarítás,

csak tudni kell, mit mivel!

(fotók: ÖkoABC)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?