Nézd meg a kupakot és hasznosítsd újra a palackot!

A Coca-Cola Magyarország üdvözli az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést.

Jól tudják, hogy a műanyag hulladékok nem megfelelő kezelése komoly környezetvédelmi problémát jelent, ezért szeretnék kivenni a részüket a megoldásból is. Meggyőződésük, hogy a csomagolóanyagok visszagyűjtésével és újrahasznosításával megvalósítható körforgás a csomagolási hulladékok kezelésének leghatékonyabb módja.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére ezért hamarosan országos szemléletformáló kampányt indít a Coca Cola, melynek részeként valamennyi üdítőitaluk kupakját lecserélik: az adott márka logója helyett a palack újrahasznosítására buzdító grafikát helyeznek el a záróelemeken.

Azonban nem csak beszélnek a körforgásról: műanyag palackjaik már ma is 100 százalékban újrahasznosíthatók. Évről-évre növelik a palackjaiban felhasznált újrahasznosított műanyag arányát is, ez jelenleg átlagosan 24 százalék, amelyet 2030-ig 50 százalékra növelnek majd. Ezen kívül folyamatosan csökkenti a vállalat a felhasznált műanyag mennyiségét: az elmúlt években 15 százalékkal, idén pedig további 4 százalékkal kevesebb műanyag szükséges a palackjaihoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük