You are currently viewing Védd a környezeted, válaszd az intimkelyhet!

Védd a környezeted, válaszd az intimkelyhet!

A menstruáció az életünk része. Ugye te is a környezetkímélő termékeket választod a szemetesben landolók helyett?

Ha eddig még nem ismerkedtél meg közelebbről az intimkehellyel, itt az ideje!

Nem kell hozzá bátorság, mert hidd el 1-2 használat után, azt fogod érezni, hogy is tudtam nélküle élni?

Az intimkelyhet választod, ha környezettudatos nő vagy:

Megdöbbentő, de tény, hogy egyetlen nő nagyjából 500 menstruációt él át, így élete során több, mint 10 000 db betétet vagy tampont dob a szemetesbe. Rengeteg szemét halmozódik így fel. A hatalmas mennyiségű műanyag és szintetikus hulladék pedig bekerül a talajvízbe, a folyókba, az óceánokba és hosszú ideig nem bomlanak le. A kis darabok aztán az állatok gyomrában kötnek ki, majd általuk jó eséllyel az emberi szervezetbe jut.

Kerüld a felesleges csomagolóanyagokat, a tárgyakat, melyek egy használat után azonnal kidobandók!

Ne árts többet a környezetnek!

Te is lehetsz az, aki változtat, aki segít a Földnek
úgy, hogy környezetkímélő terméket választ!

Számít, ha kulacsot használsz, számít, ha nem csomagolsz, és igen, számít, hogy a polcokról a betétet vagy a tampont emeled le vagy alternatív megoldást választasz!
Egy mai modern nőnek szerencsére már több lehetősége van, ott vannak a drogériákban a mosható intimbetétek, a menstruációs bugyik és az intimtölcsérek. Online is rendelhetünk, több oldal is rendelkezésünkre áll, hogy kitapasztaljuk, mely menstruációs termék válik be nekünk a legjobban.

Az intimkehely azért nagyszerű választás, mert a 100% orvosi szilikonból készült tölcsér egy öblítés, szappanos tisztítás után – két menstruáció között érdemes kifőzni- újra használható. Az egyszerű ápolás mellett évekig használható.

Az intimkelyhet választod, ha szereted a pénztárcabarát megoldásokat:

Kiadhatunk rengeteg pénzt az eldobható menstruációs termékekért vagy megvásárolhatjuk az intimkelyhet, melyet 5-10 évig tudunk használni. Mivel a tampont, betétet minden hónapban meg kell vásárolni, így maximum 4 hónap alatt megtérül a menstruációs kehely ára.

Az intimkelyhet választod, ha egészségtudatos nő vagy:

A menstruációs kehely magas minőségű orvosi szilikonból készül. A kis pohárkához vagy tölcsérhez hasonló eszközt a hüvelybe kell felhelyezni, ahol összegyűjti a folyadékot. Kizárólag a menstruációs vért fogja fel, a baktériumok nem tudnak megtelepedni a sima felületén. Nem változtatja meg a hüvely flóráját, nem tartalmaz kemikáliát, mint a tampon. Nincs az egészségre káros mellékhatása.

Az intimkelyhet választod, ha szeretnéd
ugyanazokat a ruháidat hordani a menstruáció alatt is:

Az menstruációs kehely amellett, hogy tartós és költségkímélő, nagyon kényelmes megoldás. Észrevétlen a használata és biztonságos, mert nem csúszik el, nincs szivárgás.

Az intimbetéthez elő kell vennünk a nagyobb bugyikat és kényelmetlen, ahogy a tampon is kellemetlen, hamar átázhat az erősebb vérzés során, illetve fájdalmat okozhat a gyengébb napokon.

A menstruációs tölcsér használata során tiszta érzésünk lesz. A testben egyáltalán nem érezni az eszközt, így

a felhelyezést követően akár 12 órára elfelejthetjük a menstruációt!

Nem kell vele sokat bajlódni, hordhatunk vékony tangát, fehér ruhát, testre feszülő szűk nadrágot is bátran. Éjszaka is kényelmes az intimkehely, egyáltalán nem fog zavarni vagy frusztrálni semmilyen testhelyzetben. Mozgás, edzés, sőt úszás közben is nyugodtan használható!

Már csak amiatt aggódsz, hogy nem tudod majd hogyan kell használni?

Kell egy pici gyakorlás, rá kell érezni, de hamar bele lehet jönni és meg fogod tanulni ügyesen használni!
Ez egy szilikon tölcsér, vagyis rugalmas, könnyen alakítható a formája. Képek, videók is segítenek, bemutatják a használatát. A két ujjad között összecsippentve nagyjából egy nagyobb tampon méretűre össze lehet hajtani és a felhelyezése is hasonló. Behajlított térddel, kis guggoláshoz hasonló pózban told fel a megnedvesített intimkelyhet, ameddig tudod. Amint elengeded, a kehely szétnyílik és elhelyezkedik magától. Jól rögzül, ott marad a helyén, egészen addig míg le nem veszed. Ehhez meg kell szüntetned az ujjad segítségével a vákuumot.

Az eltávolítás valóban egy kicsit kalandosabb az első néhány alkalommal, de aztán menni fog rutinosan. Próbálj meg ellazulni, nem túl izgulni. A kehely szárát rögtön megtalálod, ezt megfogva picit feljebb nyúlsz, a kehely benyomása után pedig sikerülni fog a művelet. Nincs más hátra, mint kiborítani a menstruációs tölcsér tartalmát a wc-be, majd egy langyos vízben, illatmentes natúr szappannal történő öblítés után újra használható a kehely.

Ha aggaszt a menstruációs folyadék, a vér látványa, megnyugtatlak, semmivel sem rosszabb szerintem így látni, mint a tampon illetve a betét esetében. Ráadásul meg fogsz lepődni, hogy igazából nem nagy mennyiség távozik a szervezetünkből, az erős napokon maximum a kehely háromnegyede telik meg, a többi napon talán a negyedéig sem a 8-12 óra alatt.

Nagy eséllyel tehát összesen napi kétszer kell a fenti műveletet elvégezned és szembesülnöd azzal, ami igazából TE vagy, belőled van.

Ne aggódj! Nem kell az intimkehelytől félni!

Apró léglyukak vannak a kehely felső peremén, ott tud szivárogni a folyadék, de ez csak abban az esetben fordulhat elő, ha túl sokáig volt bent az eszköz.

Észrevétlen és megbízható, 8-12 órát simán bír az intimtölcsér.
Ha nagyon aggódsz, használhatsz tisztasági betétet (vagy még jobb, ha menstruációs bugyit vagy mosható betétet választasz) mellé.

Amellett, hogy kényelmes és nem kell vele sokat foglalkozni, tényleg megkönnyíti a nehéz napokat, ráadásul mérhetetlen boldogságot szerezhetsz vele magadnak, mert tudni fogod, hogy ezzel is teszel valamit a Földünkért, nem termelsz szemetet, kíméled vele a környezetet.

A szelektív hulladékgyűjtés, a komposztálás, a bevásárláshoz otthonról vitt textilzsák és vászontáska, valamint a kulacs és más többször használatos termék használata mellett mostantól – ha eddig még nem tetted – válaszd az intimkelyhet!

Óriási segítséget jelent a Föld számára, ha kevesebb hulladékot termelünk,
ha odafigyelünk, ha tudunk és merünk változtatni!

Tedd meg, amit tudsz!

Válts intimkehelyre!

Minden tett számít!

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(fotók: Pexels)
Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?